Categorieën

INFORMATIE

Fabrikanten

Aanbiedingen

Meten Paardendekens

Meet uw dekenmaat bij uw paard of pony voor de juist passende paardendeken want meten is weten en dit geldt zeker bij een paardendeken.

Deze paardendeken maattabel vermeld de ondermaat als ook de bovenmaat, zo kun je heel gemakkelijk de juiste maat deken bepalen voor je pony of paard.

Wanneer je een deken voor je pony of paard moet uitzoeken, is het van groot belang dat je weet welke maat deken jou paard of pony precies nodig heeft. Wanneer je niet de juiste maat hebt kan dit schuurplekken en eventuele andere ongemakken veroorzaken bij je paard of pony.

Op de pagina van Paardenkruiden vind je uitleg over hoe je de dekenmaat van jou pony of paard het beste kunt bepalen. Op deze pagina vindt je de Nederlandse dekenmaten in centimeters welke bij de paardendekens worden weergegeven.

Mocht je een paard hebben die bijvoorbeeld een vrij brede borst heeft of een lastige bouw(vierkant i.p.v. rechthoekig), dan kan het zijn dat de standaard deken niet correct aansluit. Daarvoor vind je bij Paardenkruiden een aantal dekens van het merk Busse welke een grote verstel mogelijkheid hebben.

Een goede dekenmaat bij uw paard is zoals genoemd van essentieel belang om problemen trachten te voorkomen. Kleine dekens zitten vaak te krap en veroorzaken snel schuurplekken, te grote dekens gaan scheef zitten en zorgen eveneens voor irritatie vooral bij de schoft en borst van het paard.

Elk paardendeken merk heeft een iets andere pasvorm, stem deze zo optimaal mogelijk af op uw pony of paard, kijk dus ook altijd in de bijgevoegde maattabel bij de betreffende deken in onze webshop.

Wanneer u een deken aangeschaft heeft bij Paardenkruiden.nl geven wij u de tip mee om eerst een fleecedeken op uw paard of pony te plaatsen om dan uw aangekochte deken goed te kunnen passen. Hierdoor blijft de deken schoon en kan deze zonder problemen altijd geruild worden indien hij niet past.

Dekens die vervuilt bij ons retour komen, worden dan ook niet geruild en worden weer aan u geretourneerd in de staat zoals wij ze ook hebben mogen ontvangen.

Je kunt je pony of paard het beste nameten op de aangegeven punten zoals onder in de tabel staat weergegeven. Lijn A meet je vanaf de schoft tot aan de staart aanzet en dat is dan de bovenlengte van een deken. Lijn B meet je van de borst tot aan de broekspier bij je paard en dan heb je de onderlengte. Zo meet je eigenlijk altijd de juiste maat deken op voor je paard of pony. Met deze maat kun je heel gemakkelijk een keuze maken en zal de door jou gemeten deken altijd perfect passen.

Elke leverancier werkt met of een gemeten onderlengte dan wel een gemeten bovenlengte in de dekenmaten voor uw paard, let dan ook goed op bij de beschrijving van het product welke maat wij aangeven om misverstanden te voorkomen.

Twijfel je of heb je andere vragen dan kun je ons altijd bereiken middels onze klantenservice of mailen naar info@paardenkruiden.nl

Voor al onze dekens zoals winterdekens, regendekens, vliegendekens en ook staldekens uitrijdekens fleecedekens voor meer informatie kijk hier.