Hoofdstellen

Hoofdstellen

voor elke discipline in de paardensport is er een ander hoofdstel beschikbaar. Voor elk van die discipline in het belangrijk dat het hoofdstel de juiste maat heeft en dus goed past.

Een hoofdstel met mexicaanse neusriem: wordt vaak gebruikt in de springsport. De neusriem zorgt ervoor dat men een betere controle houd over een sterk ...

Hoofdstellen

voor elke discipline in de paardensport is er een ander hoofdstel beschikbaar. Voor elk van die discipline in het belangrijk dat het hoofdstel de juiste maat heeft en dus goed past.

Een hoofdstel met mexicaanse neusriem: wordt vaak gebruikt in de springsport. De neusriem zorgt ervoor dat men een betere controle houd over een sterk paard.

De lage neusriem: Is een andere bewoording voor het Hannoveraans hoofdtsel, De neusriem ligt laag waardoor het bit stiller ligt en er beter gestuurd kan worden met jonge paarden zonder het bit door de mond te trekken.

De hoofdstellen hannoveraan: zie je vaak gebruik bij jonge paarden en beginnende ruiters en amazone zelde als de lage neusriem.

De Stang en trens hoofdstellen: mogen gebruikt worden vanaf de klasse Z1 in de wedstrijdsport.

De trend van afgelopen jaren zijn de bitloze hoofdstellen: Mensen willen graag het paard zo min mogelijk belasten en kiezen daarom een bitlooshoofdstel.

Hoofdstellen Anatomisch: zijn in de vorm van het hoofd van een paard gemaakt. Om zo drukpunten te minimaliseren en en zo gelijk mogelijke druk verdelen te creëren.

Een Engels hoofdstel: de standaard hoofdstel die wij allemaal kennen.

een trenshoofdstel:Hier is nog wat twijfel over de ene noemt het engelse hoofdstel Trens hoofdstel terwijl de andere zegt nee een trens hoofdstel is een kortere benaming voor het hoofdstel met stang en trens.

Shetty hoofdstel, is een hoofdstel in de maat Shetlander.

Hoofdstellen zijn er in verschillende maten de meest gangbare maten zijn mini shet, shet, pony, cob, full en extra full. Waarin de extra full vaak wordt gedragen door een fries paard en de mini shet wordt gedragen bij shetlanders onder de 80 cm.

Het materiaal is vaak leder of pvc.

Voor je een hoofdstel gaat kopen, is het verstandig om te bepalen met wat voor type hoofdstel je een paard of pony gaat berijden, want elke paard heeft er baat bij om te kijken wat hij nodig heeft.

Meer

Hoofdstellen Er zijn 113 producten

Subcategorieën

 • Hoofdstel

  Hoofdstel voor een paard pony ✔ Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Bruin, zwart, wit en grijs hoofdstel ✔ Merken als:  ✅ nathe ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka  Star  Xline  S line

  shetlander of ijslander kopen?

  of van een fries paard koopt u bij deze paardenwinkel online. Hoofdstel in maat cob en full maar ook pony

  Een hoofdstel is meestal van leder, maar tegenwoordig ook van kunststof en in verschillende kleuren leverbaar.

   

  Trenshoofdstel

  Zoekt u een trenshoofdstel voor uw paard of uw pony? Wij verkopen online de nieuwste trends in hoofdstellen voor paarden – Onze webshop Paardenkruiden.nl biedt u de ruimste keuze voor een hoofdstel voor uw paard.

   

  Keuze aan hoofdstellen

  Waarom zo veel keuze? wij vinden dat het juiste hoofdstel moet passen bij het paard en de ruiter. Een hoofdstel is immers een groot deel van de communicatie tussen de twee beide partijen.

  Bij een hoofdstel uitzoeken is daarom voor ons niet alleen de kleur belangrijk, want de kleuren zijn te verkrijgen van zwart, goud, roze, en blauw.

   

  Wel of geen sperriem

  Ook de maat, het leermateriaal met of zonder sperriem. Alles is belangrijk bij het uitzoeken van het juiste hoofdstel voor welke tak van paardensport dan ook.

  U kent als eigenaar uw paard als de beste, daarom hebben wij alle onze keuze`s in hoofdstellen makkelijk onderverdeeld in sub categorieën.

  Een trenshoofdstel, een engels hoofdstel met en zonder sperriem, zacht Italiaans leer voorzien van strass stenen in de kleur bruin, goud, zilver, blauw, rood noem maar op.

  De meest trendy kleuren vind u hier in onze online paardenwinkel.

  Heeft u het perfecte hoofdstel voor uw paard pony of shetty gevonden dan kunt deze bij ons direct bestellen, u kunt al uw paardenspullen ook in de persoonlijke winkelmand plaatsten om later nogmaals te bekijken en of te bestellen.

 • Bitloos Hoofdstel

  Hoofdstel voor een paard pony kaak gekruist of side pull ✔ Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Bruin, zwart, wit en grijs hoofdstel ✔ Merken als:  ✅ nathe ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka  Star  Xline  S line

  Wanneer de keuze wordt gemaakt om bitloos met uw paard of pony te gaan rijden is het tijd om een passend bitloos hoofdstel bij u en uw paard te zoeken.

  Er zijn namelijk vele verschillende bitloze hoofdstellen. en ieder bitloos hoofdstel heeft zijn eigen inwerking op het hoofd van het paard.

   

  Belangrijk:

  Daarom is het belangrijk eerst te weten op welke inwerking het paard het beste reageert.

  Zoekt u een bitloos hoofdstel kin (kaak) gekruist, sidepull of met twee ringen aan de neusriem, of een handige hackamore dan vind u deze in onze online paardenwinkel.

  Het Bitloos hoofdstel werkt in elke uitvoering in op een ander deel van het hoofd om zo je paard te kunnen leiden.

   

  Sidepull

  De sidepull werkt voornamelijk door druk op de neus van het paard te geven.

  Het woord sidepull zegt het al dat aan beide kanten van de neus druk kan worden uit geoefend. Het kaakgekruist systeem werkt in op de kin en kaak en de neus en achter de oren.

  De meeste mensen beginnen met een kaak gekruist hoofdstel om voor het eerst bitloos te gaan rijden.

  Vaak komt men er achter dat een sidepull ook ruim voldoende is en stappen ze over op een bitloos hoofdstel met minder drukpunten zoals het sidepull hoofdstel.

 • Hoofdstel Budget

  Hoofdstel Budget, ✔ Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Bruin, zwart, wit en grijs hoofdstel ✔ Merken als:  ✅ nathe ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka  Star  Xline  S line

  Goedkoop hoofdstel voor een paard of pony nodig? Hoofdstel budget heeft ook voor de kleinere beurs prima hoofdstellen. Het hoofdstel is altijd van goede kwaliteit omdat wij vinden dat ook een budget hoofdstel van goede kwaliteit moet zijn.

 • Hannoveraans Hoofdstel

  Hannoveraans Hoofdstel ✔ Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Bruin, zwart, wit en grijs hoofdstel ✔ Merken als:  ✅ nathe ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka  Star  Xline  S line

  Hannoveraan is een hoofdstel met lage neusriem. Het hoofdstel is speciaal bedoeld voor jonge paarden en of onervaren ruiters. De lage neusriem zorgt ervoor dat het bit niet door de mond getrokken wordt bij het sturen en of onverwachte bewegingen. De neusriem houd het bid op de juiste plaats waardoor je beter het contact kan blijven behouden. De lage neusriem zorgt er tevens voor dat er neer inwerking op de neus van het paard ontstaat waardoor het wegdraaien van het hoofd  makkelijker zou moeten gaan. Zie hannoveraans hoofdstel!

 • Shetty Hoofdstel

  Shetty Hoofdstel Hoofdstel voor een shetlander of mischien voor een paard of pony Ruime keuze Achteraf betalen mogelijk Bruin, zwart, wit en grijs hoofdstel Merken als:  ✅ nathe ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka  Star  Xline  S line

  Shetty hoofdstel is een hoofdstel voor een shetlander. Leverbaar in de maat mini shet of shet is bij ons maat m shetty en maat shetty.

  Zoekt u een leuk hoofdstel voor een shetlander dan vind u deze in onze online paardenwinkel hier

 • Mexicaans Hoofdstel

  Mexicaans Hoofdstel voor een paard pony ✔ Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Bruin, zwart, wit en grijs hoofdstel ✔ Merken als:  ✅ nathe ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka  Star  Xline  S line heeft een neusriem die gekruist is over de neus. Dit wordt ook wel Mexicaanse neusriem genoemd.

  Deze vorm van hoofdstellen wordt gebruikt in de springsport. Met name bij sterke paarden omdat deze neusriem een stevige inwerking heeft op de neus van het paard.

  Waar het Mexicaans hoofdstel kruist op de neus zit vaak een zacht bontje.

  De hoofdstellen die wij verkopen online in onze paardenwinkel zijn inclusief teugels tenzij er anders is vermeld bij het product.

  Zoekt u een hoofdstel met Mexicaanse neusriem? Wij hebben dit hoofdstel in verschillende kleuren in de maat Pony, Cob en full.

  Een Mexicaans hoofdstel van uitstekend zacht leder en een perfecte afwerking in de kleur zwart of bruin vind u in deze ruitershop.

 • Stang en Trens Hoofdstel

  Stang en Trens Hoofdstel voor een paard pony ✔ Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Bruin, zwart, wit en grijs hoofdstel ✔ Merken als:  ✅ nathe ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka  Star  Xline  S line

  wanneer je met een dit hoofdstel mag rijden op een wedstrijd heb je al veel training en punten verdiend. Daarom vinden wij en onze merken in de paardensport het belangrijk dat deze hoofdstellen zeker ultra fijn moeten zitten. Gemaakt van zacht leder en of rond genaaid moet dit zeker lukken. De hoofdstellen stang en trens zijn van het merk Waldhausen en Busse ruitersport.

 • IJslanderhoofdstel

  IJslanderhoofdstel ✔ Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Bruin, zwart, wit en grijs hoofdstel ✔ Merken als:  ✅ nathe ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka  Star  Xline  S line een hoofdstel voor een ijslander is precies op maat gemaakt. Het hoofdstel is er in turquoise of rood maar ook met strass zilver. een goed passend hoofdstel voor uw ijslander.

 • Western Hoofdstel

  Western Hoofdstel Hoofdstel voor een paard pony ✔ Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Bruin, zwart, wit en grijs hoofdstel ✔ Merken als:  ✅ nathe ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka  Star  Xline  S line

 • Frontriemen

  Frontriemen ✔ Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Bruin, zwart, wit en grijs hoofdstel ✔ Merken als:  ✅ nathe ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka  Star  Xline  S line

  Leuke vrolijke frontriem in de kleur bruin of zwart in de maat pony cob of full.

 • Hoofdstel Accessoires

  Hoofdstel Accessoires ✔ Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Bruin, zwart, wit en grijs hoofdstel ✔ Merken als:  ✅ nathe ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka  Star  Xline  S line

  kinbontje of een poll bontje zacht bontje voor meer bescherming tijdens het dragen van een hoofdstel voor het paard.

Toont 1 - 113 van de 113 items
Toont 1 - 113 van de 113 items