Zadeldekjes

Zadeldekjes op zoek naar zadeldekjes voor een pony of paard? Bestel veilig en snel.Goedkope zadeldekjes in ons assortiment. Voor een dressuurdek en of een veelzijdigheid dek annex vzh dekje. Vzh staat voor veelzijdigheid. Zadeldek om de rug van het paard te beschermen is een gel onderlegger of gewoon een dik zadeldek voor onder het zadel om als ...

Zadeldekjes op zoek naar zadeldekjes voor een pony of paard? Bestel veilig en snel.Goedkope zadeldekjes in ons assortiment. Voor een dressuurdek en of een veelzijdigheid dek annex vzh dekje. Vzh staat voor veelzijdigheid. Zadeldek om de rug van het paard te beschermen is een gel onderlegger of gewoon een dik zadeldek voor onder het zadel om als schokdemping te gebruiken.

De nieuwste trends op het gebied van zadeldekjes vind u bij ons. Een zadeldekje wordt ook wel schabrak of sjabrak genoemd. Een zadeldek is er voor een shetlander maar deze zijn ook leverbaar of in de maat Pony, Cob of Full.

Meer

Zadeldekjes Er zijn 151 producten

Subcategorieën

 • Dressuur zadeldek

  Een dressuurzadel is een speciaal zadel special om dressuur mee te kunnen rijden. Het zadel heeft lange zweetbladen, zodat de benen van de ruiter in een goede en juiste positie komen. Omdat het zadel langere zweetbladen heeft dan bijvoorbeeld een springzadel, maak je gebruik van speciale dressuur zadeldekjes. Deze sjabrakjes, ook wel zadeldekjes genoemd, hebben een speciale dressuur vorm. Hierdoor past het dekje perfect onder je dressuurzadel. Een goed passend dekje is heel belangrijk, op deze manier bescherm je je zadel tegen zweet en vuil. Wanneer een dekje te klein is, kan het gaan trekken onder het zadel. Dit kan drukplekken bij het paard veroorzaken en dat wil je voorkomen.

  Dressuurdekjes zijn te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Niet alle dekjes hebben dezelfde maat en of vorm, sommige sjabrakjes zijn bijvoorbeeld een stuk groter. Er bestaan ook dekjes speciaal voor kleinere pony’s. Alle dekjes hebben ook een andere dikte, zo heb je speciale dunnere dekjes, meestal de goedkopere variant.

  Deze sjabrakjes zijn zeer prettig in de zomer, omdat ze niet zo warm zijn en goed zweet en vocht opnemen. Er bestaan ook dekjes die een stuk dikker zijn van materiaal, deze worden vaak pads genoemd. Omdat de zadeldekjes in veel kleuren en leukste motieven beschikbaar zijn, kun je altijd een mooi en passend setje voor je paard of pony uitzoeken.

  Een leuke tip is om als ruiter een leuk bijpassend shirt of vest te zoeken bij je dressuur sjabrak. Op deze manier kun je het setje van je paard matchen met je eigen kleding. Dit staat op de foto erg chique en leuk, het zorgt voor een net geheel. Zo kun je bijvoorbeeld ook bijpassende peesbeschermers of bandages voor je paard uitzoeken. Als je geen dressuurzadel hebt, maar een springzadel of veelzijdigheidszadel, kun je kijken voor speciale veelzijdigheidsdekjes.

  Dressuur dekjes koop je dus snel en gemakkelijk bij Paardenkruiden.nl! Met ons ruime assortiment aan dressuur sjabrakjes is er voor iedereen wel een leuk dekje te vinden. Wij gebruiken de maat Full, Pony en of Shetty.

  Er zijn mooie dekjes te koop van het merk Waldhausen, Busse of Pfiff en ook Horka.

 • Veelzijdigheids zadeldek

  Veelzijdigheids zadeldekjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder dus het veelzijdigheids sjabrak. De naam veelzijdigheid geeft al aan dat het dekje multifunctioneel in zijn gebruik is. Dit betekent dat het sjabrak onder allerlei soorten zadels voor uw paard of pony gebruikt kan worden. De vorm van het dekje geeft vaak aan wat voor een soort sjabrak het betreft. Een veelzijdigheids sjabrak is een combinatie van een springgericht dekje en een dressuurdekje. Bij een veelzijdigheids dekje is de vorm aan de voorkant iets ronder en het geheel is iets kleiner dan een dressuurdekje.

  Dekjes zijn natuurlijk in verschillende kleuren te verkrijgen, maar ook in allerlei leuke motieven. Van knalroze tot donkergroen of zelfs de Nederlandse vlag. Je vind het allemaal in het ruime assortiment van zadeldekjes bij Paardenkruiden.nl.

  Daarnaast zijn de dekjes ook in allerlei diktes beschikbaar, van extra dunne sjabrakjes tot zelfs hele dikke dekjes. Deze dikke dekjes worden vaak pads genoemd. Sommige veelzijdigheids sjabrakjes hebben de vorm van het zadel, zodat het dekje enkel onder het zadel ligt. Deze vorm is zeer geschikt om te gebruiken tijdens hete zomerdagen voor je paard of pony, doordat er minder stof op het paard ligt is dit ook een stuk koeler.

  Let wel op met veelzijdigheidsdekjes dat deze niet allemaal onder een dressuurzadel passen. Sommige dressuurzadels hebben extra lange zweetbladen, terwijl het veelzijdigheids sjabrak van voor ronder is en iets korter. Hierdoor kan het voorkomen dat de zweetbladen langer zijn dan het dekje. In dat geval kun je de keuze maken om gebruik te maken van dressuurdekjes. Veelzijdigheids sjabrakjes zijn daarentegen wel zeer geschikt voor het gebruik onder een springzadel. De vorm van het springzadel komt vaak meer overeen met het dekje, waardoor het geheel goed op elkaar past.

  Veelzijdigheids zadeldekjes koop je dus snel en gemakkelijk bij Paardenkruiden.nl met een ruim assortiment aan dekjes is er voor iedereen wel een geschikt dekje te vinden. Wij leveren de dekjes in de maat Full, Pony en Shetty.

 • Zadeldekje Shetty
 • Western Pad

  Western Pad

 • Zadeldek Contour

  Zadeldek Contour

 • Zadel Onderlegger

  Zadel Onderlegger

 • Zadel Bontje

  Zadel Bontje

 • Meer zadeldekjes

  Meer zadeldekjes

Toont 1 - 151 van de 151 items
Toont 1 - 151 van de 151 items