Product filter

Geactiveerde filters:
Staat

Nier kruiden

Informatie

Nier kruiden

Kristallisatie in de gewrichten bij een paard zou een onderdeel kunnen zijn bij gewichtsproblemen. Kristallisatie afzetting zou kunnen voorkomen als gevolg van de zuurgraad in de urine van het paard hoog is en blijft. Als deze te hoog is zal de urine kristalliseren, zou dit zich ook in de gewrichten kunnen afzetten, wat weer gewrichtsproblemen ...

Kristallisatie in de gewrichten bij een paard zou een onderdeel kunnen zijn bij gewichtsproblemen. Kristallisatie afzetting zou kunnen voorkomen als gevolg van de zuurgraad in de urine van het paard hoog is en blijft. Als deze te hoog is zal de urine kristalliseren, zou dit zich ook in de gewrichten kunnen afzetten, wat weer gewrichtsproblemen veroorzaakt?

Kristallisatie? ontstaan er ook gewichtsproblemen hierdoor?

Kristallisatie in de gewrichten bij een paard waar de gewone middeltjes als glucosamine niet helpen, wat u zou kunnen opmerken in de bewegingsvrijheid van het paard. Deze bewegingsvrijheid wordt niet beter.

Zou het verstandig zijn om de nieren te ondersteunen bij de juiste werking en het behalen van de juiste zuurgraad waardoor verdere slijtage aan de gewrichten bespaart zou kunnen blijven. Soms hebben we niet alles wetenschappelijk vastgelegd maar weten we wel dat de standaard middeltjes (zoals glucosamine) niet werken. Wetenschappers hebben ontdekt dat urine bij (aanhoudende) stress sterk in zuurgraad verhogend is en gaat kristalliseren. Een hoge dosering van dit zuur is ook schadelijk voor het lichaam juist omdat het gaat kristalliseren. Het lichaam van een paard is niet zo ingericht dat hij de kristallen zelf kan opruimen.

Hoe komt het dat een zuurtegraad van de urine te hoog wordt?

Stress is echt een oorzaak waardoor het lichaam van het paard anders gaat reageren. Wij bekijken het lichaam van het paard als dat van ons zelf, want wat doet stress nu met een mens? Vele zullen uit ervaring spreken als het gaat om stress en wat die stress met hen heeft gedaan.

Bij een paard is dat niet veel anders, zeker niet als het paard herhaaldelijk onder stress staat.

Stress geeft een bepaalde stof af waardoor de zuurgraad in het lichaam van het paard veranderd, hoe langer het paard aan stress blootgesteld wordt, hoe hoger de zuurgraad wordt in de urine en daar ligt ook het probleem. Urine Kristalliseert bij een hoge zuurgraad.

Kristallisatie in de gewrichten bij een paard

Hoe hoger de zuurgraad in de urine hoe meer de urine gaat kristalliseren. Zouden die kristallen zich ook afzetten op de gewrichten? Dan zal het paard geleidelijk wat stijver worden. Je kunt je dan afvragen of je te veel van het paard vraagt of dat het paard wat stijver is omdat je het paard nieuwe dingen aan leert. Toch is het belangrijk niet te lang af te wachten en actie te ondernemen.

Als de standaard middeltjes niet voldoende of helemaal niet werkt moet je verder kijken, want ook wetenschappelijk zijn we er nog lang niet om te weten waar, waarom en wanneer er artrose, gewrichtsslijtage of gewrichtsontstekingen voorkomen.

Je kunt het paard al helpen door stress zoveel mogelijk niet te hoog op te laten lopen. Voer paarden kruiden die helpen om stress makkelijker los te laten en een ondersteuning biedt in de werking van de nieren.

Dit zou een goede aanvulling kunnen zijn om (eventuele) problemen te voorkomen of te verhelpen. Help je paard ook door naar zijn grenzen te luisteren/voelen een paard die continu over zijn grenzen gaat ontwikkeld ook vele ongemakken en lichamelijke kwaaltjes.

Belangrijk:

Loop niet te lang door met een stijf en stram paard, help het paard door het van binnen uit te kunnen herstellen. Raadpleeg een dierenarts. Voorkomen is beter dan genezen.

Meer

Nier kruiden Er zijn 3 producten

Toont 1 - 3 van de 3 items
 • € 29,95

  THS Tricolore Mix (voorheen Driekleurig viooltje) Een aanvullend diervoeder voor paarden op basis van kruiden, De conditie waarin het paard functioneert is beïnvloedbaar door verschillende factoren, ook het voerbeleid kan hierbij een grote rol spelen. Het 3kleurig viooltje voor paard en pony voor inwendig of uitwendig gebruik. Extra advies: Uitwendig...

  € 29,95
 • € 13,55

  Kidney Vital THS Kidney Vital een aanvullend diervoeder voor paarden op basis van kruiden Deze paarden kruiden samenstelling bestaat uit: Brandnetel, Berk, Zilverschoon, Guldenroede, Paardenstaart en Ginkgo. Inhoud 400 gram ruim voldoende voor 2/3 weken gebruik. “THS natuurlijk voor paarden” Heeft u vragen over dit product of andere producten dan kunt u...

  € 13,55
 • € 29,77

  Nier Kruiden Paard Veel paarden hebben last van metabolische problemen. Vaak zijn de uitscheidingsorganen zoals de lever en de nieren overbelast en zijn ze niet meer in staat om zo effectief te kunnen afvoeren als nodig. Nierkruiden kunnen op een natuurlijke manier de uitscheiding van water regelen en bevorderen. Nier kruiden zijn samengesteld uit...

  € 29,77
Toont 1 - 3 van de 3 items