Paarden Kruiden

Kruiden voor paarden. De natuur heeft voor vele paarden de juiste oplossing. Natuurlijke kruiden geef het moderne paard de natuur die hij zo nodig heeft. Vele paarden liefhebbers gingen u voor en daarom beschikken wij over een berg ervaring op het gebied van kruiden supplementen voor paarden. Zo verkopen wij mariadistel de hele zaden, Brandnetel...

Kruiden voor paarden. De natuur heeft voor vele paarden de juiste oplossing. Natuurlijke kruiden geef het moderne paard de natuur die hij zo nodig heeft. Vele paarden liefhebbers gingen u voor en daarom beschikken wij over een berg ervaring op het gebied van kruiden supplementen voor paarden. Zo verkopen wij mariadistel de hele zaden, Brandnetelblad, kleefkruid, bloed reinigings kruiden, kruiden voor de lymfe voor een paard. Lymfedrainage kan met massage maar ook zeker met het juiste supplement. MSM magnesium en glucosamine behoren tot de groep spieren en gewrichten. De natuur brengt harmonie tussen lichaam, geest terug in het paard. Naast zijn dagelijkse rantsoen is het ook fijn om je paard eens extra te verwennen met deze heerlijke kruiden melange samengesteld uit heerlijk geurende paarden kruiden. 

Door de dagelijkse bezigheden in het leven van een paard kan het paard soms wat uit evenwicht raken,

Vooral als we een druk trainingsschema in petto hebben. De Innerlijke harmony moet worden hersteld. Weldadige paarden kruiden zijn samengesteld om met ontspanning het ritme van de dagelijkse bezigheden om te gaan. Daarvoor hebben wij de categorie stress kruiden aangemaakt.

Bij het wisselen van de jaargetijden,

kan het immuunsysteem van een paard soms ook best wat extra ondersteuning gebruiken. Hiervoor hebben wij de categorie weerstand aangemaakt. 

De huid vraagt om een diepgaande kalmerende verzorging als er last is van zomereczeem of staart en maan eczeem.

Jeuk is één van de meest voorkomende symptomen bij paarden. Het kan over het hele lichaam heftig zijn. waardoor het veel last veroorzaakt voor het paard. De jeuk zorgt ervoor dat het paard wil schuren en dit kan weer zorgen voor wondjes, infecties maar ook stress.

Jeuk is geen losstaande ziekte maar een symptoom die verschillende oorzaken kan hebben, 

 • Eczeem
 • Last van insecten
 • Zonnebrand 
 • Allergie
 • Stress
 • Warmte (in de zomer maanden)
 • Mijten

Hiervoor hebben wij de categorie huid

Sommige paarden kruiden worden ook wel in China als geneeskrachtige kruiden toegepast tegen onder meer bij jeuk en wonden maar ook bij darm problemen of andere spijsverteringsproblemen. Ook om de huid, het bloed en de organen gezond te houden.

Bij elke categorie is er informatie toegevoegd om een goed beeld te krijgen waarvoor bepaalde kruiden worden gebruikt en wat de doelstelling is van het betreffende categorie. Wenst u een ander product te bestellen? klik dan hier voor onze categorie Paard en drogist.

Al onze paarden kruiden zijn onderverdeeld in subcategorieën om u een duidelijk overzicht te creëren om uw juiste keuze te kunnen maken.

Luchtwegen, Benen, Darmen, Huid, stress kruiden, weerstand kruidenbloed en nog veel meer natuurlijk.

De drogist voor paarden voor kruiden voor de huid of Artikelen die  worden gebruikt bij jeuk en eczeem. Wenst u meer paarden kruiden en vind u deze niet in ons assortiment kunt u deze altijd door mailen gaan wij ons uiterste best doen om de door u gewenste kruiden te leveren.

Meer

Paarden Kruiden Er zijn 62 producten

Subcategorieën

 • Bloed

  Gezond Bloed voor een paard hoe belangrijk is dat nu precies?, Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  Gezond bloed voor paard en of pony is ook een belangrijk onderdeel van een gezond lichaam. Een paard heeft zo’n 40 liter bloed in zijn lichaam. Het bloed bestaat uit bloedplasma en bloedcellen witte, rode en ook bloedplaatjes. Het bloed is verantwoordelijk voor onderhoud van cellen en het plasma zorgt ervoor dat het bloed stroomt.

  Bij het paard transporteert de rode bloedcellen het zuurstof en geven het bloed de rode kleur, de witte bloedcellen houden het immuunsysteem op pijl, het transporteert de cellen die ziektekiemen uitschakelen en ook cellen die juist wonden helen.

  Je kunt dus stellen dat de witte bloedcellen erg belangrijk zijn bij het herstel van huid en herstel na ziekte. Tijdens zo’n gevecht tegen ziektes sterven veel witte bloedcellen af. Waardoor een tekort van witte bloedcellen ontstaat als het lichaam niet snel genoeg witte kan aanmaken. Daarom is het belangrijk dit afweersysteem goed te onderhouden.

  Het bloed reguleert ook de lichaamstemperatuur en zorgt voor het vervoeren van voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten maar ook de hormonen worden via het bloed verspreid. Daarom is het ook belangrijk dat het bloed goed blijft stromen door gezonde plasma.

  Het plasma vervoerd ook o.a. glucose, vanuit daar gaat het naar je spieren en overige organen.

  Glucose is de brandstof voor het lichaam van het paard. Paarden hebben behoefte aan een rantsoen met een constante, trage aanvoer van glucose vanuit de darm zoals bij lang stengelig gras en kruiden.

  Je kunt je zelf wel indenken dat als het transport (de aderen) niet goed zijn dat er dan ook juist problemen ontstaan. Dit kan zijn

  • Vocht ophoping (met name in de benen)
  • Huid problemen (Mok en of eczeem)
  • Lusteloos
  • Wondjes die niet goed helen
  • Stijf in de spieren
  • Als een paard een wondje heeft stolt het al snel waardoor een wond geneest. Maar soms treedt er een stolling op in een ader en deze kan een bloedvat volledig afsluiten dat veroorzaakt weer Trombose. Dit komt gelukkig niet veel voor maar wel vaker bij paarden met overgewicht. Het bloed wordt vetter en hoopt zich op in de aders, dit kan dan zo’n afsluiting veroorzaken.

  Hou de aderen van je paard optimaal zodat het bij problemen optimaal zijn werk kan blijven doen en zo het bloed weer schoon en vitaal is. Daarbij is natuurlijk voldoende beweging erg belangrijk als ook een goede voeding.

  Er zijn ook kruiden en of supplementen speciaal voor paard en pony die het bloed ondersteunen. Gezond bloed voor paard en pony. Alle producten zijn met zorg behandeld om hun geur en de krachtige werking te behouden. De juiste verhouding in het product en behandeling met zorg, zonder geur, kleur en smaakstoffen maar ook zonder conserveringsmiddelen is erg belangrijk, want een paard die zich niet lekker voelt moet niet nog meer rotzooi naar binnen krijgen omdat het lichaam dan nog harder moet werken.

  Al onze producten worden zorgvuldig samengesteld.

  Wat is antiseptische?

  Kruiden kunnen grote hoeveelheden geconcentreerde antioxidanten bevatten. Gedroogde of verse kan het het immuun systeem ondersteunen . Antiseptisch is eigenlijk een benaming voor de ontstekingsremmende eigenschap en het is bacteriën, schimmel- en parasiet werend of ondersteunend.

  Wat zijn antioxidanten?

  Antioxidanten zijn stoffen die het paard beschermen tegen vrije radicalen en daarmee tegen allerlei (chronische) ziektes. 

  Wat zijn vrije radicalen?

  Vrije radicalen zijn gevaarlijke atomen/moleculen die veel schade kunnen aanrichten. Antioxidanten zorgen dat deze worden opgeruimd. De radicalen krijgt het paard van binnen uit bij het verteringsproces of van buiten af via de lucht, het voer en of weide. Als je paard te weinig antioxidanten binnen krijgt hebben de vrije radicalen alle ruimte om ziektes te veroorzaken. Vrije radicalen kunnen zorgen voor de oxidatie in het bloed.

  Wat is Oxidatie in het bloed?

  Oxidatie kun je het beste vergelijken met roest op ijzer. Dat gebeurd er dan in een ader. Het hoopt op en verstopt de bloed toevoer.

  Al deze moleculen zijn niet te zien met het blote oog, maar kunnen dus wel grote gevolgen hebben op het lichaam van een paard.

  Zorg ervoor dat het paard voldoende variatie heeft in voer waar antioxidanten in zitten. Dit kun je vinden in fruit en kruiden. Helaas zit er in fruit ook suikers die voor bepaalde paarden weer andere klachten kunnen veroorzaken.

  Onze kruiden voor paarden worden speciaal op deze eigenschappen geselecteerd en onderworpen aan de grootst mogelijke zorg en zijn zelfs geschikt voor humane consumptie maar dan zeker in een lagere dosering omdat onze kruiden erg krachtig zijn, maar alle hygiëne en regels met betrekking tot verwerking worden op hoog niveau uitgevoerd. Wat goed is voor de mens moet ook zeker goed worden uitgevoerd voor onze paarden.

  Gezond bloed omdat bloed zorgt voor energie en herstel!

 • Darm

  Zandkoliek bij paarden? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka ✅ Star.

  Het winter seizoen gaat weer van start en dat betekend dat de paddock maanden zijn begonnen, veel paarden komen op het zand te staan van de paddock of in de binnen of buitenbak.

  Vaak krijgen paarden hierdoor wat meer zand naar binnen waardoor een problemen als zandkoliek bij paarden of zand in de mest ontstaat.

  Hoe kun je testen of je zand darmen paard heeft? en hierdoor grote kans op zandkoliek heeft.

  Nou heel simpel je pakt een boterhamzakje en daar doe je 1 mest bal in. Deze vul je met water, een knoopje erin en laat  een nachtje staan. Zand is zwaar en zal naar beneden zakken terwijl alle vezels die het paard heeft gegeten blijven drijven.  In de ochtend controleer je het zakje en voel je aan de onderkant heel voorzichtig tussen je vingers of het ruw aanvoelt (zanderig).

  Is het antwoordt ja, dan heeft het paard zand in de darmen en moet daar iets aan gedaan worden voordat het paard koliek verschijnselen krijgt. Overleg altijd met uw dierenarts.

   Vlozaad en psylliumvezels

  Deze producten hebben de eigenschap om meer dan 20x zijn eigen gewicht te kunnen opnemen. Doordat de zaden nog fijner zijn gemaakt (psylliumvezels )laten de zaden makkelijk zijn slijmstoffen los waardoor ook het gel-achtige slijm ontstaat.

  Voorkomen is beter dan genezen, want zand is zwaar in de darmen en veroorzaken een soort zakjes waar het zand in gaat liggen. Komt er meer en meer zand bij dan zal het zakje in de darmen steeds groter worden waardoor de darmfunctie afneemt.

  Hierdoor ontstaat er dus zandkoliek, bij zandkoliek volgt vaak een operatie om het zand uit de darmen te halen. Dit zijn zeer zware operaties voor een paard ook zijn ze heel erg duur daarom kun je maar beter zorgen dat de darm flora van het paard goed functioneert.

  voordat er darmproblemen zijn wordt er vaak vlozaad of psylliumvezels gebruikt.  Voorkomen is echt beter door het verblijf van het paard zo te maken dat hij niet van zandgrond eet bvb doormiddel van een hooinet.

  Ga goed voorbereid de winter in met je paard. En help het lichaam van binnen en buiten uit voordat er symptomen van koliek bij paarden is.

  Voor overige kruiden klik hier. Wanneer u zoekt naar voedingsupplementen klikt u op de kop Paarden en drogist.

 • Detox

  Detox wat is dat? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  Detox voor paarden, door antioxidanten kunnen vrije radicalen veilig uit het lichaam van het paard worden afgevoerd en wordt het natuurlijk evenwicht van het lichaam behouden en onderhouden. Hard werken en stressvolle periodes kunnen leiden tot een ophoping van vrije radicalen (afvalstoffen) in het systeem van uw paard.

  Draineren, ontgiften, ontslakken en detoxen

  Bij Detox voor paarden wordt binnen de veterinaire natuurgeneeskunde beschreven hoe het lichaam van het paard zich in het voor en najaar een soort van reiniging ondergaat. Dat komt omdat er in de natuur in de winter weinig voedselaanbod was, waardoor een natuurlijke vorm van vasten ontstaat bij een paard. Omdat er minder voedsel het lichaam binnen kwam, hoefde het lichaam weinig tot geen energie te besteden aan het verteren hiervan.

  Hierdoor kon het lichaam van het paard zijn energie besteden aan het schoonmaken/vasten van het lichaam.

  Wat zijn afvalstoffen?

  Afvalstoffen kunnen op allerlei manieren het lichaam binnenkomen. Via het toedienen van medicijnen, of conserveringsmiddelen van bijvoorbeeld paardensnoepjes of bix waarin ook vulstoffen zitten. De schimmelsporen en stof in het voer(hooi) kunnen ook soms niet helemaal worden afgebroken in de darmen waardoor er afvalstoffen overblijven. Ook via het inademen van ammoniak bijvoorbeeld in de stal, want hoe netjes hij ook is op stal als een paard plast komen deze stoffen vrij en worden deze ook ingeademd.

  De nieren zijn ervoor om deze af te breken en via het plassen het lichaam te kunnen verlaten. Bij de lever wordt dit ook afgebroken maar teveel aan bepaalde giftige stoffen hopen in de lever op en komen ze hierna terecht in het bindweefsel.

  Zouden ook de lymfebanen dan hun werk nog optimaal kunnen uitvoeren?, want deze haalt het vocht uit het weefsel en brengt die naar voor hen bekende eindstation de lymfeklieren. Maar ook als er een teveel hierin bevind raken de klepjes van de lymfe verstopt en krijgt je paard bijvoorbeeld dikke(stal) benen.

  Waarom geef je een paard een detoxkuur?

  Komt je paard niet goed door de rui.

  Heeft je paard mok? Mok benen bij paarden

  Paard is sloom.

  Paard kan ook last hebben van zijn darmen(koliek gevoelig).

  Staart en maan eczeem ook wel bekend als zomereczeem,

  Slechte huid niet stralende vacht, vacht staat omhoog.

  Het paard heeft vieze ogen.

  Paard heeft dikke benen.

  Loopt soms onregelmatig

  Dit zijn wel symptomen dat de afvalstoffen opbouwen in het lichaam en deze wel extra ondersteuning kunnen gebruiken in het opruimen hiervan. Door middel van een Detox voor paarden.

  Ons advies is raadpleeg altijd eerst uw dierenarts alvorens met kruiden of andere middeltjes aan te gaan te gaan.

  Alles even kort samengevat:

  Moderne paarden hebben een andere levensstijl dan paarden in wild.

  Mede daardoor krijgen de paarden vandaag de dag ook regelmatig niet-lichaamseigen stoffen binnen die op verschillende plaatsen in het lichaam worden opgeslagen.

  Het is van belang om opgeslagen afvalstoffen regelmatig af te voeren door het natuurlijke reinigingsproces ondersteunen.

  Want opgeslagen afvalstoffen kunnen problemen geven als:
  * onregelmatig loppen
  * spijsverteringsproblemen (koliek)
  * pees en spier problemen
  * hoofdpijn
  * vochtophoping (meestal in de benen)
  * niet mee werkend gedrag

  Als het lichaam niet in harmonie is, is het paard vatbaarder voor de ongemakken van stress, temperatuurschommelingen of een deze vervuiling (afvalstoffen). Wat hierboven is beschreven zijn de meest voorkomende symptomen van de strijd die het lichaam van het paard tegen de elementen voert.

  Het bovenstaande betreft informatie over wat detox is.  Aan te raden is altijd eerst uw dierenarts te raadplegen alvorens er gestart wordt met paarden kruiden en of detoxkuur.

  Heeft u vragen over een van onze producten kunt u ons altijd mailen of bellen!

 • Staart en manen

  Eczeem bij paarden? ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  Smeersels, sprays, vliegendekens, vliegenmaskers en Eczeemdekens, kruiden, supplementen  we kennen ze allemaal en ze moeten het paard bijstaan (ondersteunen ) bij staart en maan eczeem en/of jeuk.

  Het is een aandoening die vele paarden gek maken van de jeuk. Stampen, hoofdschudden, schuren van manen en staart, soms tot bloedens toe zomer eczeem is een veel gezien probleem welke vaak wordt opgelost met een eczeemdeken.

  Daarnaast worden vaak ook alle objecten verwijderd waaraan het paard kan schuren. Zou dat een oplossing zijn? Als wij ons inleven in het paard denk je daar vast anders over.

  Het paard heeft jeuk door de Eczeem en of andere jeuk veroorzakende organismes.

  Het paard heeft jeuk maar kan niet meer schuren omdat heel aardig (om het paard te helpen) de objecten zijn verwijderd uit stal en weide waar eerst heerlijk lekker tegen geschuurd kon worden. Dat plekje wat zo jeukt komt het paard niet meer bij en oeps de eczeem deken is kapot omdat een vriendje ijverig een helpende kriebel over de schoft geeft. Nu boos omdat ook alle andere paarden vriendjes nu gek worden om het aandacht zoeken gaat hij maar rollen oeps, nu zit er een been vast en hup weer een stuk van de paarden eczeem deken af.

  Eindelijk daar komt de eigenaar, ja hier heb ik jeuk, nee hier, het paard staat niet stil, wil maar heen en weer bewegen om aan te geven welke plaats nu gepoetst mag worden.

  Phoe wat is het paard vervelend vandaag:

  hij heeft de deken helemaal kapot en ook kan hij gewoon niet even stilstaan tijdens het poetsen over het rijden ook niet te spreken want jeetje wat had hij haast vandaag en echt geen aandacht voor je.

  Komt je dit bekend voor?

  Zoek samen met het paard of pony naar de oplossing van de zomereczeem (staart en maan eczeem). Geen oplossing is voor elk paard het zelfde. het is vaak zoeken naar de gene die voor jou paard het beste werkt. Als er een middel bestond die voor alle eczeem zou werken zou allang iedereen het gebruiken. Daarom is de zoektocht naar wat voor jou paard goed is ook zo oneindig lang. Maar het middel is er vast en zeker alleen moet je zelf het uithoudingsvermogen hebben om het te vinden en te gebruiken.

  Bij vele eigenaren zit daar de oorzaak, want ja niks help ik heb al zoveel geprobeerd. Dat zal ook best wel zo zijn maar heb je dit ..... als eens geprobeerd? Zonder dat je het echt heb geprobeerd weet je niet of het jou paard ook echt niet helpt. Geen eczeem product is het zelfde je zal het toch maar vinden dat jou paard zonder jeuk van de zon kan genieten.

  Een paard met jeuk heeft veel stress, stress zorgt voor nog meer problemen zoals maagzweer of spier en pees problemen. Pak het probleem aan, want omdat het paard niet meer jeukt omdat hij nergens meer kan jeuken, betekend niet dat hij geen jeuk of stress heeft. Er zijn vele middeltjes tegen Zomereczeem, Staart en maan eczeem te verkrijgen smeersels, kruiden of spray wij hebben veel op het gebied van jeuk stampen en schuren.

  Paarden en pony’s ondervinden veel last en stress van luizen, mijten en muggen en kunnen zelfs boos en niet meewerkend denken.

  Wist jij Dit?

  Wat betekend officinalis?

  Deze naam is aan sommige kruiden gegeven omdat het al vanaf de middeleeuwen als geneeskrachtige kruiden wordt gebruikt en ook zo zijn bewezen getest.

 • Gewricht

  Vele soorten kruidenRuime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  supplementen, smeersels, bandages, of speciaal beslag en zelfs een operatie zijn er te vinden voor bepaalde gewricht problemen bij een paard.

  Er zijn vele soorten gewricht problemen bij paarden en dus ook voor deze aandoeningen zul je opzoek moeten gaan wat voor jou paard het beste werkt.

  Kies je voor paarden kruiden bij Artrose? of juist een smeersel om je paard te ondersteunen? bij het veel al on omkeerbare proces van artrose is het vaak een heel proces om te kijken wat jou paard het beste helpt.

  Artrose en of peesblessure gaan ook vaak samen met een ontsteking. De huid voelt warm en/of het paard mankt. Om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt in welke vorm dan ook raden wij aan om eerst contact te hebben met uw dierenarts om verdere onderliggende problemen uit te sluiten.

  artritis heeft vaak invloed op meerdere gewrichten tegelijk en kan kraakbeen, botten, pezen en ligamenten beschadigen. Het kraakbeen is door overbelasting uit de gewrichten gesleten en veroorzaakt zwelling, pijn en stijfheid.

  Een paard maakt veel mee in zijn leven en met elk paard is wel eens iets maak altijd gebruik van een dierenarts om onderliggende problemen uit te sluiten.

  Producten: gerelateerd product kan zijn.

 • Hoef

  Hoef en kruiden voor paarden? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van een product lees hiervoor wel de gebruiksaanwijzing. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. 

  Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering.

  Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking in de eerste weken.

  Kijk bij het doseren van een product goed naar het paard want in het begin kan een hogere dosering nodig zijn. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

  Kruiden producten voor een paard kunnen blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 7 tot 8 week een stopweek in te lassen. Zodoende kan in de stopweek gekeken worden of het ongemak zich opnieuw aanbied zodat er je de kruiden niet onnodig worden hervat als daar geen aanleiding toe is.

  Het immuunsysteem van een paard soms ook best wat extra ondersteuning gebruiken ook bij hoef problemen. Naast zijn dagelijkse rantsoen is het ook fijn om je paard eens extra te verwennen met deze heerlijke kruidenmelange samengesteld uit heerlijk geurende kruiden.

  Wij geloven in de kracht en gezondheidsvoordelen van natuurlijke kruiden en zijn er 100% van overtuiging dat paarden zich daadwerkelijk beter gaan voelen door een harmonie tussen lichaam, geest

 • Hormonen

  Hormonen en kruiden voor een paard? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  De kruiden en supplementen voor het paard zijn speciaal uitgezocht op het gebied van hormonen.

  Zijn kruiden een mooie  aanvulling op het dagelijkse rantsoen voor het paard?

  Merries dienen bij een eventuele inseminatie een schone baarmoeder te hebben(vocht vrij). Er kan ook vlak na de inseminatie vocht in de baarmoeder ontstaan dit is meestal een allergische reactie nahet insemineren, uw dierenarts kan ervoor zorgen dat de baarmoeder op tijd vochtvrij is zodat het vruchtje zich kan nestelen.

  Kruiden kunnen ondersteunen in de natuurlijke afvoer van afvalstoffen via het lichaam en merries dienen altijd voorzien te zijn van ruim voldoende vers drinkwater.

 • Huid

  Huid kruiden voor een paard? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  De Huid en kruiden voor paarden?

  Betekenis Officinalis? Het woord officinalis wordt aan bepaalde kruiden gegeven die vanaf de middeleeuwen bekent staan als geneeskrachtige kruiden.

  Wist u ook dat u niet alle kruiden oraal hoeft te geven. Sommige kruiden zoals de goudsbloem, calendula, 3 kleurig viooltje en kleefkruid kunt u ook aanbrengen als compress op de schrale huid van paard of pony.

 • Luchtwegen

  Luchtweg en long kruiden voor een paard? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  Luchtwegen en kruiden voor paarden, Luchtweg van het paard of pony ondersteunen met kruiden?

  Hoest jou paard? Lees hier onze ervaring met een hoestend en proestend paard.

  Ervaring:

  We zijn ondertussen al vele malen bij de dierenarts geweest met ons paard. Het paard bleef hoesten en proesten ze had een snotneus al weken en na alle dierenarts kuren is ze doorgestuurd naar een paardenkliniek in Garyp gespecialiseerd in longproblemen.

  Hele fijne mensen en ze hebben het paard ook uiteraard van binnen bekeken met een endoscopie. Niks te zien alleen dat er dik wit slijm op de luchtwegen zat welke moeilijk op hoestbaar voor ons paard bleken te zijn. Raar toch, want ze zat ook al weken aan de slijm oplossers.

  Hoe nu verder?

  Gelukkig beschikken wij zelf over een paarden vernevelaar en kregen wij medicijnen mee om deze in de vernevelaar te kunnen vernevelen. Na een paar weken ging het beter maar we wisten dat dit anders moest voor nu en in de toekomst.

  Meteen zijn we op zoek gegaan naar een andere methode om ons paard te helpen. Door het vele hoesten raken de luchtwegen zo geïrriteerd dat het hoesten hierdoor ook instant werd gehouden. Feit is dat die luchtwegen tot rust moeten komen, want als we kijken naar ons zelf dan doen alle spieren en je keel behoorlijk zeer naar een paar hoestbuien en dat is voor een paard niet anders.

  Vele alternatieve geprobeerd die we konden vinden, maar niks konden we vinden waardoor de luchtwegen echt tot rust kwamen.

  Vele goede ideeën worden gevonden door eigen persoonlijke ervaringen, zo ook met een Bronchicum luchtweg kruiden van THS een product die de luchtwegen goed ondersteunt.

  Met de specifieke bereidingswijze en de samenstelling ontwikkelt met een kruiden-apotheek haald THS al de goede eigenschappen uit dit product en helpt het om de luchtwegen van paarden goed te ondersteunen.

  Natuurlijk hebben wij nog meer long en luchtwegen kruiden ook vloeibaar broncho voor ieder paard wat hij nodig heeft. Luchtwegenproblemen moet het paard zeker nooit te lang mee doorlopen want een goede luchtweg ontsteking kan al grote gevolgen hebben voor de verdere gezondheid van het paard. Voor vragen kunt u ons altijd mailen ook voor vragen over de paarden vernevelaar.

 • Been

  Been kruiden voor een paard? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  Wonden op de benen van het paard, een vervelend probleem die door vele factoren wordt veroorzaakt.

  De meest bekende oorzaak is vocht.

  Verkeerde of onthouding van bepaalde voeding (stoffen).

  Een virus

  Een schimmel

  Zonnebrand

  Insectenbeet

  Allergieën

  Al deze oorzaken noemen we in de volksmond “Mok”. Mok is de verzamelnaam van allerlei ziektes aan de onderbenen van een paard

  Mok bij een paard is een probleem waar vele paarden samen met de eigenaren tegen vechten.

  Mok op de paardenbenen is een lastige klus voor elke paarden bezitter.

  Als de herfst echt weer is begonnen en de eerste plekken mok op de paardenbenen alweer zichtbaar zijn weet je meteen weer hoe laat het is, want nat weer is een van de oorzaken van een mok probleem.

  Misschien heeft jou paard zelfs in de zomer last van mok. Vaak als ze ook in de zomer last hebben van witte voetjes mok zou het met een allergie te maken kunnen hebben, van het gras of zelfs van de zon.

  Als uw paard last heeft van foto sensibiliteit verdiend dit een geheel andere aanpak dan bijvoorbeeld een door vocht veroorzaakt mok probleem.

  Niemand ziet lijdzaam toe hoe zijn paard of verzorg paard wordt geteisterd door die pijnlijke plekken op zijn benen. Om er zeker van te zijn dat er geen onderliggend ernstiger probleem is voor een behandeling van mok raden wij u aan om eerst daarvoor uw dierenarts te raadplegen.

  Wist u dat?

  De benen beschermen tegen modder en nattigheid heel veel nare plekken kan voorkomen.

  Dat elk kruid anders is, de behandeling van de kruiden, de verwerking en de bereiding van de kruiden hangt af hoe hoog de werkzame stoffen in een kruid aanwezig zijn.

  Dat dat betekend dat kruiden voor mensen of kruiden bestemd voor dieren een hogere of lagere inhoud aan werkzame stoffen kunnen bevatten. Ook dezelfde kruiden soort kan dus fluctueren tussen de ene en of de andere fabrikant.

  Wat van zeer groot belang is bij het bijvoeren van kruiden is de samenstelling. De juiste samenstelling met de juiste inhoud aan werkzame stoffen.

  Al onze producten zijn al gebruikt door vele voor u lees daarom ook voor meer informatie de reviews van klanten.

 • Lever

  Lever kruiden voor een paard? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  Kruiden en de lever van een paard. De lever is ook bij een paard een uitscheidingsorgaan.

  Het kan gebeuren dat het paard door zijn omgeving te veel afvalstoffen moet verwerken waardoor de lever in de stress komt, omdat hij bijvoorbeeld niet kan voldoen aan de vraag. Help de lever van je paard in deze situaties zodat de vrije radicale kunnen worden opgeruimd.

  Vrije radicale zorgen voor ophoping van afvalstoffen in het weefsel, soms kan hierdoor een paarden kreupel gaan lopen en allemaal kleine en grote ongemakken bij het paard ontstaan.

  Mocht in dit geval de leverkruiden niet voldoende volstaan dan kunt u het paard ook eens een paarden detox kuur geven.

  Met een detox kan het lichaam zich even resetten na bijvoorbeeld een tijd van lange inspanning

 • Nier

  Nier kruiden voor een paard? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  Kristallisatie in de gewrichten bij een paard zou een onderdeel kunnen zijn bij gewichtsproblemen. Kristallisatie afzetting zou kunnen voorkomen als gevolg van de zuurgraad in de urine van het paard hoog is en blijft. Als deze te hoog is zal de urine kristalliseren en zou dit zich ook in de gewrichten kunnen afzetten, wat weer gewrichtsproblemen veroorzaakt?

  Kristallisatie? ontstaan er ook gewichtsproblemen hierdoor?

  Kristallisatie in de gewrichten bij een paard waar de gewone middeltjes als glucosamine niet helpen, wat u zou kunnen opmerken in de bewegingsvrijheid van het paard. Deze bewegingsvrijheid wordt niet beter.

  Zou het verstandig zijn om de nieren te ondersteunen bij de juiste werking en het behalen van de juiste zuurgraad waardoor verdere slijtage aan de gewrichten bespaart zou kunnen blijven. Soms hebben we niet alles wetenschappelijk vastgelegd maar weten we wel dat de standaard middeltjes (zoals glucosamine) niet werken. Wetenschappers hebben ontdekt dat urine bij (aanhoudende) stress sterk in zuurgraad verhogend is en gaat kristalliseren. Een hoge dosering van dit zuur is ook schadelijk voor het lichaam juist omdat het gaat kristalliseren. Het lichaam van een paard is niet zo ingericht dat hij de kristallen zelf kan opruimen.

  Hoe komt het dat een zuurtegraad van de urine te hoog wordt?

  Stress is echt een oorzaak waardoor het lichaam van het paard anders gaat reageren. Wij bekijken het lichaam van het paard als dat van ons zelf, want wat doet stress nu met een mens? Vele zullen uit ervaring spreken als het gaat om stress en wat die stress met hen heeft gedaan.

  Bij een paard is dat niet veel anders, zeker niet als het paard herhaaldelijk onder stress staat.

  Stress geeft een bepaalde stof af waardoor de zuurgraad in het lichaam van het paard veranderd, hoe langer het paard aan stress blootgesteld wordt, hoe hoger de zuurgraad wordt in de urine en daar ligt ook het probleem. Urine Kristalliseert bij een hoge zuurgraad.

  Kristallisatie in de gewrichten bij een paard

  Hoe hoger de zuurgraad in de urine hoe meer de urine gaat kristalliseren. Zouden die kristallen zich ook afzetten op de gewrichten? Dan zal het paard geleidelijk wat stijver worden. Je kunt je dan afvragen of je te veel van het paard vraagt of dat het paard wat stijver is omdat je het paard nieuwe dingen aan leert. Toch is het belangrijk niet te lang af te wachten en actie te ondernemen.

  Als de standaard middeltjes niet voldoende of helemaal niet werkt moet je verder kijken, want ook wetenschappelijk zijn we er nog lang niet om te weten waar, waarom en wanneer er artrose, gewrichtsslijtage of gewrichtsontstekingen voorkomen.

  Je kunt het paard al helpen door stress zoveel mogelijk niet te hoog op te laten lopen. Voer paarden kruiden die helpen om stress makkelijker los te laten en een ondersteuning biedt in de werking van de nieren.

  Dit zou een goede aanvulling kunnen zijn om (eventuele) problemen te voorkomen of te verhelpen. Help je paard ook door naar zijn grenzen te luisteren/voelen een paard die continu over zijn grenzen gaat ontwikkeld ook vele ongemakken en lichamelijke kwaaltjes.

  Belangrijk:

  Loop niet te lang door met een stijf en stram paard, help het paard door het van binnen uit te kunnen herstellen. Raadpleeg een dierenarts. Voorkomen is beter dan genezen.

 • Spieren

  Spier kruiden voor een paard? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  Spirulina en spieropbouw? , het behoud van de spiermassa en het draagt ook bij aan de algehele weerstand en ondersteunt de leverwerking van paard(en).

  Spirulina is een blauw groene alg en ziet eruit als een spiraal. Deze soort bestaat al zolang als de aarde bestaat of te wel zover als bekend is.

  Steeds meer mensen ontdekken de waarde van algen voor het lichaam van een paard. Sommige mensen geven de paarden spirulina als probiotica. Voor een goede huid, vacht en hoeven verzorging of om de darmflora in balans te brengen.

  De algen worden gekweekt in zonnige plekken rond de evenaar. Omdat de alg daar het beste groeit door de hoeveelheid zonlicht. Daarom wordt deze alg ook wel eetbaar licht genoemd.
  Zonlicht wordt omgezet in vitamine en mineralen en dit verbetert de gezondheid en vitaliteit van het paard als levend organisme.

  Omdat de Spirulina alg het beste groeit met zonlicht (het plantje haalt daaruit de energie.) wordt Spirulina de rijkste vorm van zonne-energie genoemd en beschreven, de zonne-energie die wij allemaal voelen zodra de zon schijnt. De alg zet doormiddel van fotosynthese deze zonne-energie om in eetbare stoffen zoals, vetzuren, eiwitten en koolhydraten waardoor het dus een heel goed voedingssupplement is gebleken.

 • Stress

  Stress kruiden voor een paard? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  Stress komt heel veel voor bij paarden, dit omdat paarden vlucht dieren zijn en dus snel op hun hoede zijn voor aankomend gevaar. Natuurlijk hoeft een paard niet altijd in de stress te schieten als er bijvoorbeeld een plastic zakje opwaait. Het paard mag best schrikken maar wel beheersbaar schrikken, niet stress vasthouden en op hol staan en maar blijven gaan tot er ergens een groene weide is die meer aandacht verdiend dan dat ene zakje 10 kilometer terug.

  Wat als een paard makkelijker zijn stress kan laten gaan, dus wat stress opbouwen maar ook weer los laten, een schriktraining zou hier wel op zijn plaats zijn misschien wel een herhaling of 10 ook nog wel.

  Er zijn verschillende stress paarden kruiden die het paard kunnen ondersteunen om opgebouwde stress makkelijker los te laten.

  Bijvoorbeeld de kruiden janskruid die bijdraagt bij een te kort aan dopamine. Dopamine zorgt voor het regelen van onze gemoedstoestand. Melissekruid heeft een spier ontspannende werking. Valeriaanwortel draagt bij aan het geestelijke evenwicht en ondersteund die de aanmaak en werking reguleert van de juiste neurotransmitters.

  Hoe komt het dat een zuurtegraad van de urine te hoog wordt bij stress?

  Stress is echt een oorzaak waardoor het lichaam van het paard anders gaat reageren. Wij bekijken het lichaam van het paard als dat van ons zelf, want wat doet stress nu met een mens? Vele zullen uit ervaring spreken als het gaat om stress en wat die stress met hen heeft gedaan.

  Bij een paard is dat niet veel anders, zeker niet als het paard herhaaldelijk onder stress staat.

  Stress geeft een bepaalde stof af waardoor de zuurgraad in het lichaam van het paard veranderd, hoe langer het paard aan stress blootgesteld wordt, hoe hoger de zuurgraad wordt in de urine en daar ligt ook het probleem. Urine Kristalliseert bij een hoge zuurgraad.

  Kristallisatie in de gewrichten bij een paard

  Hoe hoger de zuurgraad in de urine hoe meer de urine gaat kristalliseren. Zouden die kristallen zich ook afzetten op de gewrichten? dan zal het paard geleidelijk wat stijver worden. Je kunt je dan afvragen of je te veel van het paard vraagt of dat het paard wat stijver is omdat je het paard nieuwe dingen aan leert. Toch is het belangrijk niet te lang af te wachten en actie te ondernemen.

  Als de standaard middeltjes niet voldoende of helemaal niet werken moet je verder kijken, want ook wetenschappelijk zijn we er nog lang niet om te weten waar, waarom en wanneer er artrose, gewrichtsslijtage of gewrichtsontstekingen voorkomen.

  Je kunt het paard al helpen door stress zoveel mogelijk niet te hoog op te laten lopen. Voer paarden kruiden die helpen om stress makkelijker los te laten en een ondersteuning biedt in de werking van de nieren.

  Dit zou een goede aanvulling kunnen zijn om (eventuele) problemen te voorkomen of te verhelpen. Help je paard ook door naar zijn grenzen te luisteren/voelen een paard die continu over zijn grenzen gaat ontwikkeld ook vele ongemakken en lichamelijke kwaaltjes.

  Belangrijk:

  Loop niet te lang door met een stijf en stram paard, help het paard door het van binnen uit te kunnen herstellen.

  Raadpleeg een dierenarts. Voorkomen is beter dan genezen.

 • Weerstand

  Weerstand kruiden voor een paard? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  Weerstand en kruiden voor een paard?

  Waarom geven we dit juist?

  Waarom de weerstand juist in de winter ondersteunen?

  Een paard kan soms zomaar een wat lage weerstand hebben. De weerstand van een paard wordt bepaald door een fysiek deel als ook door een geestelijke beïnvloeding.

  Wanneer je paard bijvoorbeeld door het verharingproces een slechtere, fysieke weerstand heeft gekregen, zal dit zich mentaal uiten in veranderend gedrag.

  Vaak gehoorde klachten zijn dan lusteloosheid, verminderde energie en soms chagrijnig, of neerslachtig gedrag.

  In het najaar, tijdens sterk wisselende temperaturen, zijn er verschillende factoren die vaak over het hoofd gezien worden waarbij de weerstand van je paard kan verminderen.

  Wij hebben gelukkig genoeg supplementen voor u en uw paard in onze webshop om de weerstand van het paard op peil te kunnen houden dan weer te brengen.

  Net als bij mensen hebben ook dieren en in dit geval juist een aanvulling op het rantsoen nodig om optimaal te kunnen presteren wanneer ze bereden worden in de sport.

  Maar ook drachtige merries kunnen soms een boost gebruiken. Omega vetzuren zijn onmisbaar wanneer de hypofyse start( het aanmaken van haren voor de koude winter) dit proces start onafhankelijk van de temperatuur van dat moment.

  Het verharingsproces vergt veel energie van je paard. In deze periode is je paard daardoor vatbaarder voor kwaaltjes. 

 • Vitamine

  Vitamine en  kruiden voor een paard? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  Paarden hebben vitamine A , B , C , D , E en K nodig voor een optimale gezondheid. Sommige vitaminen moeten worden verstrekt vanuit het aangeboden voedsel, terwijl andere vitmaine worden geproduceerd door het lichaam zelf.

  Van jongs af aan heeft iedereen geleerd dat vitamientjes belangrijk zijn voor mens en dier. . De benodigde hoeveelheden zijn klein, maar de effecten zijn van groot belang. Voor sommige vitaminen is een teveel hiervan net zo schadelijk als een te kort in de voeding voor paarden.

  De meeste van de bekende paardenvoeders voegen de juiste hoeveelheden vitaminen aan het voer toe, waardoor het voeren van paarden iets eenvoudiger wordt, echter is de basis van het ruwvoer de graadmeter. Aangezien de kwaliteit van het gras en ruwvoer erg verschilt is het belangrijk om te weten welke vitaminen extra aandacht verdienen in het rantsoen en wat de rol van deze vitaminen kunnen zijn op de prestaties van het paard.

  Vitamine A worden opgenomen door de voeding. Vitamine A is één van de vet oplosbare vitaminen, wat betekent dat het gemakkelijk wordt opgeslagen in het lichaam. Paarden krijgen vitamine A binnen door het eten van vers gras en van goede kwaliteit hooi en of ruwvoer. Alle vitamine A die niet onmiddellijk wordt gebruikt, wordt opgeslagen in de lever van het paard en deze reserve wordt aangesproken tijdens de wintermaanden, wanneer er geen gras groeit.

  Vitamine A is ook erg belangrijk voor de oogfunctie, gezondheid en herstel van botten, huid en spieren. Een tekort aan vitamine A kan problemen met de voortplanting veroorzaken, geeft verhoogd risico op infectie(s), problemen met bot- en spiergroei, doffe vacht en oogproblemen zoals nachtblindheid.

  Teveel vitamine A veroorzaakt een aantal dezelfde symptomen, zoals gewichtsverlies en neurologische problemen.

  Vitamine B is eigenlijk een combinatie van meerdere stoffen en wordt ook wel het vitamine B-complex genoemd.

  Vitamine B is een water oplosbare vitamine, wat betekent dat het niet wordt opgeslagen in het paarden lichaam. Daarom dienen deze vitaminen regelmatig te worden verstrekt, maar een teveel is geen probleem, omdat overtollig vitamine B wordt uitgescheiden in plaats van opgeslagen. Vitamine B wordt in het lichaam aangemaakt door de microflora die in de darm van het paard leeft of worden door voedermiddelen verstrekt.

  Paarden met een normaal rantsoen hebben meestal voldoende aanvoer van B vitamine en vergiftiging is niet gemeld.

  Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd bij paarden, is ook een water oplosbare vitamine. In tegenstelling tot mensen, kunnen paarden zelf vitamine C aanmaken. Paarden kunnen in de lever vitamine C aanmaken vanuit glucose (suiker). Vitamine C is noodzakelijk voor een goede vorming van botten , tanden en collageen  en is een krachtige antioxidant die celmembranen beschermt tegen de schadelijke werking van vrije radicalen. Oudere paarden en dieren die ziek zijn of last hebben van stress, kunnen baat hebben wij een aanvulling van vitamine C in het rantsoen. Er is weinig gevaar voor overdosering van vitamine C, omdat overtollige hoeveelheden worden uitgescheiden in de urine.

  Vitamine D is een vet oplosbare vitamine die in de huid wordt aangemaakt als deze wordt blootgesteld aan zonlicht. Vitamine D komt ook voor in hooi, maar de hoeveelheden nemen af naarmate het hooi wordt opgeslagen. Vitamine D is belangrijk voor de ontwikkeling van het skelet bij jonge paarden en helpt calcium en fosfor niveaus te reguleren in volwassen paarden. Te weinig vitamine D leidt tot botafwijkingen, terwijl overdosering stijfheid van gewrichten en spieren kan veroorzaken en afzetting van calcium in inwendige organen van het paard. Uiteindelijk kan zelf de dood het gevolg zijn.

  Zoals vitamine A en D, is ook vitamine E een vet oplosbare vitamine die voorkomt in gras en vers hooi voor paarden, maar de hoeveelheden nemen af als het hooi te lang op de hooizolder blijft liggen.

  Vitamine E is een erg belangrijke antioxidant en ondersteunt een gezonde functie van het zenuwstelsel, immuunsysteem en de voortplantingsorganen van het paard. Paarden met een vitamine E te kort kunnen last hebben van spiertrilling, spierzwakte of spierafbraak. Paarden kunnen hoge niveaus aan vitamine E verwerken.

  Deze symptomen komen ook voor bij paarden welke een te kort aan Magnesium en Glucosamine hebben.

  Vitamine K is nodig voor de bloedstolling en wordt aangemaakt in de blinde en dikke darm van het paard. Vitamine K zit ook in hooi. Onder normale omstandigheden is het zeldzaam dat een paard een tekort aan vitamine K heeft.

  Een darminfecties die de microflora in de darm verstoord of een koliek kan de productie van vitamine K verstoren. Een tekort aan vitamine K kan leiden tot inwendige bloedingen, bleek slijmvlies in de mond of bij de oogleden en een onregelmatige hartslag van het paard.

  Paarden kunnen op de natuurlijke wijze voldoen aan de hoeveelheid van vitaminen en mineralen door het eten van gras en hooi.

  Echter is het belangrijk dat de kwaliteit van het gras en hooi goed in de gaten wordt gehouden en hooi niet langer dan een aantal maanden wordt opgeslagen. De meeste krachtvoeders bevatten de juiste hoeveelheden vitaminen om in de behoefte van een paard te voorzien. Paarden die geen krachtvoer krijgen kunnen een extra aanvulling krijgen door extra mineraalvoer toe te dienen. Het is belangrijk om overschotten te voorkomen, door niet teveel aanvullingen naast elkaar te gebruiken.

  Paardenkruiden kan advies geven over een goed gebalanceerd rantsoen voor jouw paard.

 • Elektrolyten

  Elektrolyten en  kruiden voor een paard? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

  Intense fysieke activiteit en zweten kunnen leiden tot verlies van belangrijke voedingsstoffen bij uw paard of pony na intensieve inspanning.

  Elektrolyten herstelt het mineraal evenwicht van het paard om mogelijke problemen te voorkomen en ondersteunt een snelle regeneratie van de bloed en stofwisselingen.

  Elektrolyten heb je in poeder vorm of in vloeibaar bij zijn geschikt om paarden na inspanning te voeren.Toont 1 - 62 van de 62 items
Toont 1 - 62 van de 62 items