Paarden Kruiden

Informatie

Aanbiedingen

Paarden Kruiden

Kruiden voor paarden. Wij geloven in het gebruik van natuurlijke kruiden en wij zijn er 100% van overtuigd dat paarden zich daadwerkelijk beter voelen door een harmonie tussen lichaam, geest. Naast zijn dagelijkse rantsoen is het ook fijn om je paard eens extra te verwennen met deze heerlijke kruiden melange samengesteld uit heerlijk geurende pa...

Kruiden voor paarden. Wij geloven in het gebruik van natuurlijke kruiden en wij zijn er 100% van overtuigd dat paarden zich daadwerkelijk beter voelen door een harmonie tussen lichaam, geest. Naast zijn dagelijkse rantsoen is het ook fijn om je paard eens extra te verwennen met deze heerlijke kruiden melange samengesteld uit heerlijk geurende paarden kruiden. 

Door de dagelijkse bezigheden in het leven van een paard kan het paard soms wat uit evenwicht raken,

Vooral als we een druk trainingsschema in petto hebben. De Innerlijke harmony moet worden hersteld. Weldadige paarden kruiden zijn samengesteld om met ontspanning het ritme van de dagelijkse bezigheden om te gaan. Daarvoor hebben wij de categorie stress kruiden aangemaakt.

Bij het wisselen van de jaargetijden,

kan het immuunsysteem van een paard soms ook best wat extra ondersteuning gebruiken. Hiervoor hebben wij de categorie weerstand aangemaakt. 

De huid vraagt om een diepgaande kalmerende verzorging als er last is van zomereczeem of staart en maan eczeem.

Jeuk is één van de meest voorkomende symptomen bij paarden. Het kan over het hele lichaam heftig zijn. waardoor het veel last veroorzaakt voor het paard. De jeuk zorgt ervoor dat het paard wil schuren en dit kan weer zorgen voor wondjes, infecties maar ook stress.

Jeuk is geen losstaande ziekte maar een symptoom die verschillende oorzaken kan hebben, 

 • Eczeem
 • Last van insecten
 • Zonnebrand 
 • Allergie
 • Stress
 • Warmte (in de zomer maanden)
 • Mijten

Hiervoor hebben wij de categorie huid

Sommige paarden kruiden worden ook wel in China als geneeskrachtige kruiden toegepast tegen onder meer bij jeuk en wonden maar ook bij darm problemen of andere spijsverteringsproblemen. Ook om de huid, het bloed en de organen gezond te houden.

Bij elke categorie is er informatie toegevoegd om een goed beeld te krijgen waarvoor bepaalde kruiden worden gebruikt en wat de doelstelling is van het betreffende categorie. Wenst u een ander product te bestellen? klik dan hier voor onze categorie Paard en drogist.

Al onze paarden kruiden zijn onderverdeeld in subcategorieën om u een duidelijk overzicht te creëren om uw juiste keuze te kunnen maken.

Luchtwegen, Benen, Darmen, Huid, stress kruiden, weerstand kruidenbloed en nog veel meer natuurlijk.

De drogist voor paarden voor kruiden voor de huid of Artikelen die  worden gebruikt bij jeuk en eczeem. Wenst u meer paarden kruiden en vind u deze niet in ons assortiment kunt u deze altijd door mailen gaan wij ons uiterste best doen om de door u gewenste kruiden te leveren.

Meer

Paarden Kruiden Er zijn 58 producten

Subcategorieën

 • Bloed

  Gezond Bloed voor een paard hoe belangrijk is dat nu precies?

  Gezond bloed voor paard en of pony is ook een belangrijk onderdeel van een gezond lichaam. Een paard heeft zo’n 40 liter bloed in zijn lichaam. Het bloed bestaat uit bloedplasma en bloedcellen witte, rode en ook bloedplaatjes. Het bloed is verantwoordelijk voor onderhoud van cellen en het plasma zorgt ervoor dat het bloed stroomt.

  Bij het paard transporteert de rode bloedcellen het zuurstof en geven het bloed de rode kleur, de witte bloedcellen houden het immuunsysteem op pijl, het transporteert de cellen die ziektekiemen uitschakelen en ook cellen die juist wonden helen.

  Je kunt dus stellen dat de witte bloedcellen erg belangrijk zijn bij het herstel van huid en herstel na ziekte. Tijdens zo’n gevecht tegen ziektes sterven veel witte bloedcellen af. Waardoor een tekort van witte bloedcellen ontstaat als het lichaam niet snel genoeg witte kan aanmaken. Daarom is het belangrijk dit afweersysteem goed te onderhouden.

  Het bloed reguleert ook de lichaamstemperatuur en zorgt voor het vervoeren van voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten maar ook de hormonen worden via het bloed verspreid. Daarom is het ook belangrijk dat het bloed goed blijft stromen door gezonde plasma.

  Het plasma vervoerd ook o.a. glucose, vanuit daar gaat het naar je spieren en overige organen.

  Glucose is de brandstof voor het lichaam van het paard. Paarden hebben behoefte aan een rantsoen met een constante, trage aanvoer van glucose vanuit de darm zoals bij lang stengelig gras en kruiden.

  Je kunt je zelf wel indenken dat als het transport (de aderen) niet goed zijn dat er dan ook juist problemen ontstaan. Dit kan zijn

  • Vocht ophoping (met name in de benen)
  • Huid problemen (Mok en of eczeem)
  • Lusteloos
  • Wondjes die niet goed helen
  • Stijf in de spieren
  • Als een paard een wondje heeft stolt het al snel waardoor een wond geneest. Maar soms treedt er een stolling op in een ader en deze kan een bloedvat volledig afsluiten dat veroorzaakt weer Trombose. Dit komt gelukkig niet veel voor maar wel vaker bij paarden met overgewicht. Het bloed wordt vetter en hoopt zich op in de aders, dit kan dan zo’n afsluiting veroorzaken.

  Hou de aderen van je paard optimaal zodat het bij problemen optimaal zijn werk kan blijven doen en zo het bloed weer schoon en vitaal is. Daarbij is natuurlijk voldoende beweging erg belangrijk als ook een goede voeding.

  Er zijn ook kruiden en of supplementen speciaal voor paard en pony die het bloed ondersteunen. Gezond bloed voor paard en pony. Alle producten zijn met zorg behandeld om hun geur en de krachtige werking te behouden. De juiste verhouding in het product en behandeling met zorg, zonder geur, kleur en smaakstoffen maar ook zonder conserveringsmiddelen is erg belangrijk, want een paard die zich niet lekker voelt moet niet nog meer rotzooi naar binnen krijgen omdat het lichaam dan nog harder moet werken.

  Al onze producten worden zorgvuldig samengesteld.

  Wat is antiseptische?

  Kruiden kunnen grote hoeveelheden geconcentreerde antioxidanten bevatten. Gedroogde of verse kan het het immuun systeem ondersteunen . Antiseptisch is eigenlijk een benaming voor de ontstekingsremmende eigenschap en het is bacteriën, schimmel- en parasiet werend of ondersteunend.

  Wat zijn antioxidanten?

  Antioxidanten zijn stoffen die het paard beschermen tegen vrije radicalen en daarmee tegen allerlei (chronische) ziektes. 

  Wat zijn vrije radicalen?

  Vrije radicalen zijn gevaarlijke atomen/moleculen die veel schade kunnen aanrichten. Antioxidanten zorgen dat deze worden opgeruimd. De radicalen krijgt het paard van binnen uit bij het verteringsproces of van buiten af via de lucht, het voer en of weide. Als je paard te weinig antioxidanten binnen krijgt hebben de vrije radicalen alle ruimte om ziektes te veroorzaken. Vrije radicalen kunnen zorgen voor de oxidatie in het bloed.

  Wat is Oxidatie in het bloed?

  Oxidatie kun je het beste vergelijken met roest op ijzer. Dat gebeurd er dan in een ader. Het hoopt op en verstopt de bloed toevoer.

  Al deze moleculen zijn niet te zien met het blote oog, maar kunnen dus wel grote gevolgen hebben op het lichaam van een paard.

  Zorg ervoor dat het paard voldoende variatie heeft in voer waar antioxidanten in zitten. Dit kun je vinden in fruit en kruiden. Helaas zit er in fruit ook suikers die voor bepaalde paarden weer andere klachten kunnen veroorzaken.

  Onze kruiden voor paarden worden speciaal op deze eigenschappen geselecteerd en onderworpen aan de grootst mogelijke zorg en zijn zelfs geschikt voor humane consumptie maar dan zeker in een lagere dosering omdat onze kruiden erg krachtig zijn, maar alle hygiëne en regels met betrekking tot verwerking worden op hoog niveau uitgevoerd. Wat goed is voor de mens moet ook zeker goed worden uitgevoerd voor onze paarden.

  Gezond bloed omdat bloed zorgt voor energie en herstel!

 • Darm

  Zandkoliek bij paarden? Het winter seizoen gaat weer van start en dat betekend dat de paddock maanden zijn begonnen, veel paarden komen op het zand te staan van de paddock of in de binnen of buitenbak.

  Vaak krijgen paarden hierdoor wat meer zand naar binnen waardoor een problemen als zandkoliek bij paarden of zand in de mest ontstaat.

  Hoe kun je testen of je zand darmen paard heeft? en hierdoor grote kans op zandkoliek heeft.

  Nou heel simpel je pakt een boterhamzakje en daar doe je 1 mest bal in. Deze vul je met water, een knoopje erin en laat  een nachtje staan. Zand is zwaar en zal naar beneden zakken terwijl alle vezels die het paard heeft gegeten blijven drijven.  In de ochtend controleer je het zakje en voel je aan de onderkant heel voorzichtig tussen je vingers of het ruw aanvoelt (zanderig).

  Is het antwoordt ja, dan heeft het paard zand in de darmen en moet daar iets aan gedaan worden voordat het paard koliek verschijnselen krijgt. Overleg altijd met uw dierenarts.

   Vlozaad

  Het product heeft de eigenschap om meer dan 20x zijn eigen gewicht te kunnen opnemen. Doordat de zaden nog fijner zijn gemaakt laten de zaden makkelijk zijn slijmstoffen los waardoor ook het gel-achtige slijm ontstaat.

  Voorkomen is beter dan genezen, want zand is zwaar in de darmen en veroorzaken een soort zakjes waar het zand in gaat liggen. Komt er meer en meer zand bij dan zal het zakje in de darmen steeds groter worden waardoor de darmfunctie afneemt.

  Hierdoor ontstaat er dus zandkoliek, bij zandkoliek volgt vaak een operatie om het zand uit de darmen te halen. Dit zijn zeer zware operaties voor een paard ook zijn ze heel erg duur daarom kun je maar beter zorgen dat de darm flora van het paard goed functioneert.

  voor darmproblemen wordt vaak vlozaad of psylliumvezels gebruikt.  Maar voorkomen is echt beter door het verblijf van het paard zo te maken dat hij niet van zandgrond eet bvb doormiddel van een hooinet.

  Ga goed voorbereid de winter in met je paard. En help het lichaam van binnen en buiten uit voordat er symptomen van koliek bij paarden is.

  Voor overige kruiden klik hier. Wanneer u zoekt naar voedingsupplementen klikt u op de kop Paarden en drogist.

 • Detox

  Detox wat is dat?

  Detox voor paarden, door antioxidanten kunnen vrije radicalen veilig uit het lichaam van het paard worden afgevoerd en wordt het natuurlijk evenwicht van het lichaam behouden en onderhouden. Hard werken en stressvolle periodes kunnen leiden tot een ophoping van vrije radicalen (afvalstoffen) in het systeem van uw paard.

  Draineren, ontgiften, ontslakken en detoxen

  Bij Detox voor paarden wordt binnen de veterinaire natuurgeneeskunde beschreven hoe het lichaam van het paard zich in het voor en najaar een soort van reiniging ondergaat. Dat komt omdat er in de natuur in de winter weinig voedselaanbod was, waardoor een natuurlijke vorm van vasten ontstaat bij een paard. Omdat er minder voedsel het lichaam binnen kwam, hoefde het lichaam weinig tot geen energie te besteden aan het verteren hiervan.

  Hierdoor kon het lichaam van het paard zijn energie besteden aan het schoonmaken/vasten van het lichaam.

  Wat zijn afvalstoffen?

  Afvalstoffen kunnen op allerlei manieren het lichaam binnenkomen. Via het toedienen van medicijnen, of conserveringsmiddelen van bijvoorbeeld paardensnoepjes of bix waarin ook vulstoffen zitten. De schimmelsporen en stof in het voer(hooi) kunnen ook soms niet helemaal worden afgebroken in de darmen waardoor er afvalstoffen overblijven. Ook via het inademen van ammoniak bijvoorbeeld in de stal, want hoe netjes hij ook is op stal als een paard plast komen deze stoffen vrij en worden deze ook ingeademd.

  De nieren zijn ervoor om deze af te breken en via het plassen het lichaam te kunnen verlaten. Bij de lever wordt dit ook afgebroken maar teveel aan bepaalde giftige stoffen hopen in de lever op en komen ze hierna terecht in het bindweefsel.

  Zouden ook de lymfebanen dan hun werk nog optimaal kunnen uitvoeren?, want deze haalt het vocht uit het weefsel en brengt die naar voor hen bekende eindstation de lymfeklieren. Maar ook als er een teveel hierin bevind raken de klepjes van de lymfe verstopt en krijgt je paard bijvoorbeeld dikke(stal) benen.

  Waarom geef je een paard een detoxkuur?

  Komt je paard niet goed door de rui.

  Heeft je paard mok? Mok benen bij paarden

  Paard is sloom.

  Paard kan ook last hebben van zijn darmen(koliek gevoelig).

  Staart en maan eczeem ook wel bekend als zomereczeem,

  Slechte huid niet stralende vacht, vacht staat omhoog.

  Het paard heeft vieze ogen.

  Paard heeft dikke benen.

  Loopt soms onregelmatig

  Dit zijn wel symptomen dat de afvalstoffen opbouwen in het lichaam en deze wel extra ondersteuning kunnen gebruiken in het opruimen hiervan. Door middel van een Detox voor paarden.

  Ons advies is raadpleeg altijd eerst uw dierenarts alvorens met kruiden of andere middeltjes aan te gaan te gaan.

  Alles even kort samengevat:

  Moderne paarden hebben een andere levensstijl dan paarden in wild.

  Mede daardoor krijgen de paarden vandaag de dag ook regelmatig niet-lichaamseigen stoffen binnen die op verschillende plaatsen in het lichaam worden opgeslagen.

  Het is van belang om opgeslagen afvalstoffen regelmatig af te voeren door het natuurlijke reinigingsproces ondersteunen.

  Want opgeslagen afvalstoffen kunnen problemen geven als:
  * onregelmatig loppen
  * spijsverteringsproblemen (koliek)
  * pees en spier problemen
  * hoofdpijn
  * vochtophoping (meestal in de benen)
  * niet mee werkend gedrag

  Als het lichaam niet in harmonie is, is het paard vatbaarder voor de ongemakken van stress, temperatuurschommelingen of een deze vervuiling (afvalstoffen). Wat hierboven is beschreven zijn de meest voorkomende symptomen van de strijd die het lichaam van het paard tegen de elementen voert.

  Het bovenstaande betreft informatie over wat detox is.  Aan te raden is altijd eerst uw dierenarts te raadplegen alvorens er gestart wordt met paarden kruiden en of detoxkuur.

  Heeft u vragen over een van onze producten kunt u ons altijd mailen of bellen!

 • Staart en manen

  Eczeem bij paarden!, smeersels, sprays, vliegendekens, vliegenmaskers en Eczeemdekens, kruiden, supplementen  we kennen ze allemaal en ze moeten het paard bijstaan (ondersteunen ) bij staart en maan eczeem en/of jeuk.

  Het is een aandoening die vele paarden gek maken van de jeuk. Stampen, hoofdschudden, schuren van manen en staart, soms tot bloedens toe zomer eczeem is een veel gezien probleem welke vaak wordt opgelost met een eczeemdeken.

  Daarnaast worden vaak ook alle objecten verwijderd waaraan het paard kan schuren. Zou dat een oplossing zijn? Als wij ons inleven in het paard denk je daar vast anders over.

  Het paard heeft jeuk door de Eczeem en of andere jeuk veroorzakende organismes.

  Het paard heeft jeuk maar kan niet meer schuren omdat heel aardig (om het paard te helpen) de objecten zijn verwijderd uit stal en weide waar eerst heerlijk lekker tegen geschuurd kon worden. Dat plekje wat zo jeukt komt het paard niet meer bij en oeps de eczeem deken is kapot omdat een vriendje ijverig een helpende kriebel over de schoft geeft. Nu boos omdat ook alle andere paarden vriendjes nu gek worden om het aandacht zoeken gaat hij maar rollen oeps, nu zit er een been vast en hup weer een stuk van de paarden eczeem deken af.

  Eindelijk daar komt de eigenaar, ja hier heb ik jeuk, nee hier, het paard staat niet stil, wil maar heen en weer bewegen om aan te geven welke plaats nu gepoetst mag worden.

  Phoe wat is het paard vervelend vandaag:

  hij heeft de deken helemaal kapot en ook kan hij gewoon niet even stilstaan tijdens het poetsen over het rijden ook niet te spreken want jeetje wat had hij haast vandaag en echt geen aandacht voor je.

  Komt je dit bekend voor?

  Zoek samen met het paard of pony naar de oplossing van de zomereczeem (staart en maan eczeem). Geen oplossing is voor elk paard het zelfde. het is vaak zoeken naar de gene die voor jou paard het beste werkt. Als er een middel bestond die voor alle eczeem zou werken zou allang iedereen het gebruiken. Daarom is de zoektocht naar wat voor jou paard goed is ook zo oneindig lang. Maar het middel is er vast en zeker alleen moet je zelf het uithoudingsvermogen hebben om het te vinden en te gebruiken.

  Bij vele eigenaren zit daar de oorzaak, want ja niks help ik heb al zoveel geprobeerd. Dat zal ook best wel zo zijn maar heb je dit ..... als eens geprobeerd? Zonder dat je het echt heb geprobeerd weet je niet of het jou paard ook echt niet helpt. Geen eczeem product is het zelfde je zal het toch maar vinden dat jou paard zonder jeuk van de zon kan genieten.

  Een paard met jeuk heeft veel stress, stress zorgt voor nog meer problemen zoals maagzweer of spier en pees problemen. Pak het probleem aan, want omdat het paard niet meer jeukt omdat hij nergens meer kan jeuken, betekend niet dat hij geen jeuk of stress heeft. Er zijn vele middeltjes tegen Zomereczeem, Staart en maan eczeem te verkrijgen smeersels, kruiden of spray wij hebben veel op het gebied van jeuk stampen en schuren.

  Paarden en pony’s ondervinden veel last en stress van luizen, mijten en muggen en kunnen zelfs boos en niet meewerkend denken.

  Wist jij Dit?

  Wat betekend officinalis?

  Deze naam is aan sommige kruiden gegeven omdat het al vanaf de middeleeuwen als geneeskrachtige kruiden wordt gebruikt en ook zo zijn bewezen getest.

 • Gewricht

  Vele soorten kruiden, supplementen, smeersels, bandages, of speciaal beslag en zelfs een operatie zijn er te vinden voor bepaalde gewricht problemen bij een paard.

  Er zijn vele soorten gewricht problemen bij paarden en dus ook voor deze aandoeningen zul je opzoek moeten gaan wat voor jou paard het beste werkt.

  Kies je voor kruiden bij Artrose? of juist een smeersel om je paard te ondersteunen bij het veel al on omkeerbare proces van artrose?

  Artrose en of peesblessure gaan ook vaak samen met een ontsteking. De huid voelt warm en/of het paard mankt. Om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt in welke vorm dan ook raden wij aan om eerst contact te hebben met uw dierenarts om verdere onderliggende problemen uit te sluiten.

  artritis heeft vaak invloed op meerdere gewrichten tegelijk en kan kraakbeen, botten, pezen en ligamenten beschadigen. Het kraakbeen is door overbelasting uit de gewrichten gesleten en veroorzaakt zwelling, pijn en stijfheid.

  Producten: gerelateerd product kan zijn.

 • Hoef Kruiden

  Hoef kruiden is in een acute situatie de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van een product lees hiervoor wel de gebruiksaanwijzing. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. 

  Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering.

  Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking in de eerste weken.

  Kijk bij het doseren van dit product goed naar het paard want in het begin kan een hogere dosering nodig zijn. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

  Kruiden producten kunnen blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 7 tot 8 week een stopweek in te lassen. Zodoende kan in de stopweek gekeken worden of het ongemak zich opnieuw aanbied zodat er je de kruiden niet onnodig worden hervat als daar geen aanleiding toe is.

  Het immuunsysteem van een paard soms ook best wat extra ondersteuning gebruiken ook bij hoef problemen. Naast zijn dagelijkse rantsoen is het ook fijn om je paard eens extra te verwennen met deze heerlijke kruidenmelange samengesteld uit heerlijk geurende kruiden.

  Wij geloven in de kracht en gezondheidsvoordelen van natuurlijke kruiden en zijn er 100% van overtuiging dat paarden zich daadwerkelijk beter gaan voelen door een harmonie tussen lichaam, geest

 • Hormoon Kruiden

  Hormoon kruiden voor het paard zijn speciaal uitgezocht op de ondersteuning die zij bieden op het gebied van hormonen. voor een evenwichtig hormonal evenwicht.

  Waarneer u kiest voor een kruiden die de hormonen ondersteunen en daarbij een drachtigheid tot stand brengen zijn kruiden een mooie alternatieve aanvulling op het dagelijkse rantsoen voor het paard.

  Merries dienen bij eventuele inseminatie schone baarmoeder te hebben(vocht vrij). Er kan ook vlak na de inseminatie vocht in de baarmoeder ontstaan dit is meestal een allergische reactie na inseminatie, uw dierenarts kan ervoor zorgen dat de baarmoeder op tijd vochtvrij is zodat het vruchtje zich kan nestelen.

  Kruiden ondersteunen in de natuurlijke afvoer van afvalstoffen via het lichaam en merries dienen altijd voorzien te zijn van ruim voldoende vers drinkwater.

 • Huid Kruiden

  Betekenis Officinalis? Het woord officinalis wordt aan bepaalde kruiden gegeven die vanaf de middeleeuwen bekent staan als geneeskrachtige kruiden. Wist u ook dat u niet alle kruiden oraal hoeft te geven. Sommige kruiden zoals de goudsbloem, calendula, 3 kleurig viooltje en kleefkruid kunt u ook aanbrengen als compres op de schrale huid van paard of pony.

 • Long kruiden

  Long kruiden voor paarden, helpen de luchtwegen en de longen te ondersteunen.

  Hoest jou paard? Lees hier onze ervaring met een hoestend en proestend paard.

  We zijn ondertussen al vele malen bij de dierenarts geweest met ons paard. Het paard bleef hoesten en proesten ze had een snotneus al weken en na alle dierenarts kuren is ze doorgestuurd naar een paardenkliniek in Garyp gespecialiseerd in longproblemen.

  Hele fijne mensen en ze hebben het paard ook uiteraard van binnen bekeken met een endoscopie. Niks te zien alleen dat er dik wit slijm op de luchtwegen zat welke moeilijk op hoestbaar voor ons paard bleken te zijn. Raar toch, want ze zat ook al weken aan de slijmoplossers.

  Hoe nu verder?

  Gelukkig beschikken wij zelf over een paarden vernevelaar en kregen wij medicijnen mee om deze in de vernevelaar te kunnen vernevelen. Na een paar weken ging het beter maar we wisten dat dit anders moest voor nu en in de toekomst.

  Meteen zijn we op zoek gegaan naar een andere methode om ons paard te helpen. Door het vele hoesten raken de luchtwegen zo geïrriteerd dat het hoesten hierdoor ook instant werd gehouden. Feit is dat die luchtwegen tot rust moeten komen, want als we kijken naar ons zelf dan doen alle spieren en je keel behoorlijk zeer naar een paar hoestbuien en dat is voor een paard niet anders.

  Vele alternatieve geprobeerd die we konden vinden, maar niks konden we vinden waardoor de luchtwegen echt tot rust kwamen.

  Vele goede ideeën worden gevonden door eigen persoonlijke ervaringen, zo ook met een Bronchicum luchtweg kruiden van THS een product die de luchtwegen goed ondersteunt.

  Met de specifieke bereidingswijze en de samenstelling ontwikkelt met een kruiden-apotheek haald THS al de goede eigenschappen uit dit product en helpt het om de luchtwegen van paarden goed te ondersteunen.

  Natuurlijk hebben wij nog meer long en luchtwegen kruiden ook vloeibaar broncho voor ieder paard wat hij nodig heeft. Luchtwegenproblemen moet het paard zeker nooit te lang mee doorlopen want een goede luchtweg ontsteking kan al grote gevolgen hebben voor de verdere gezondheid van het paard. Voor vragen kunt u ons altijd mailen ook voor vragen over de paarden vernevelaar.

 • Been Kruiden

  Wonden op de benen van het paard, een vervelend probleem die door vele factoren wordt veroorzaakt.

  Het meest bekende oorzaak is vocht.

  Verkeerde of onthouding van bepaalde voeding (stoffen).

  Een virus

  Een schimmel

  Zonnebrand

  Insectenbeet

  Allergieën

  Al deze oorzaken noemen we in de volksmond “Mok”.

  Mok bij een paard een probleem waar vele paarden samen met de eigenaren tegen vechten.

  Mok op de paardenbenen is een lastige klus voor elke paarden bezitter

  Als de herfst echt weer is begonnen en de eerste plekken mok op de paardenbenen zijn al weer zichtbaar, want nat weer is een van de oorzaken van een mok probleem.

  Misschien heeft jou paard zelfs in de zomer last van mok. Vaak als ze ook in de zomer last hebben van witte voetjes mok zou het met een allergie te maken kunnen hebben, van het gras of zelfs van de zon.

  Als uw paard last heeft van fotosensibiliteit verdiend dit een geheel andere aanpak dan bijvoorbeeld een door vocht veroorzaakt mok probleem.

  Niemand ziet lijdzaam toe hoe zijn paard of verzorg paard wordt geteisterd door die pijnlijke plekken op zijn benen. Om er zeker van te zijn dat er geen onderliggend ernstiger probleem is voor een behandeling van mok raden wij u aan om eerst daarvoor uw dierenarts te raadplegen.

  Wist u dat?

  De benen beschermen tegen modder en nattigheid heel veel nare plekken kan voorkomen.

  Dat elk kruid anders is, de behandeling van de kruiden, de verwerking en bereiding van de kruiden hangt af hoe hoog de werkzame stoffen in een kruid zijn.

  Dat dat betekend dat kruiden voor mensen of kruiden bestemd voor dieren een hogere of lagere inhoud aan werkzame stoffen kunnen bevatten. Ook dezelfde kruiden soort kan dus fluctueren tussen de ene en of de andere fabrikant.

  Wat van zeer groot belang is bij het bijvoeren van kruiden is de samenstelling. De juiste samenstelling met de juiste inhoud aan werkzame stoffen.

  Al onze producten zijn al gebruikt door vele voor u.

 • Lever Kruiden

  Lever Kruiden. Kruiden voor het ondersteunen van de lever. de lever is ook bij een paard een uitscheidingsorgaan. Het kan gebeuren dat het paard door zijn omgeving te veel afvalstoffen moet verweren waardoor de lever in de stress komt omdat hij niet kan voldoen aan de vraag. Help de lever van je paard in deze situaties zodat de vrije radicale kunnen worden opgeruimd.

  Vrije radicale zorgen voor ophoping van afvalstoffen in het weefsel soms kan hierdoor ook paarden kreupel gaan lopen en allemaal kleine en grote ongemakken bij paarden ontstaan. Mocht er in dit geval de leverkruiden niet voldoende volstaan kunt u het paard ook eens een detoxkuur geven. Met een detox kan het lichaam even resetten.

 • Nier kruiden

  Kristallisatie in de gewrichten bij een paard zou een onderdeel kunnen zijn bij gewichtsproblemen. Kristallisatie afzetting zou kunnen voorkomen als gevolg van de zuurgraad in de urine van het paard hoog is en blijft. Als deze te hoog is zal de urine kristalliseren, zou dit zich ook in de gewrichten kunnen afzetten, wat weer gewrichtsproblemen veroorzaakt?

  Kristallisatie? ontstaan er ook gewichtsproblemen hierdoor?

  Kristallisatie in de gewrichten bij een paard waar de gewone middeltjes als glucosamine niet helpen, wat u zou kunnen opmerken in de bewegingsvrijheid van het paard. Deze bewegingsvrijheid wordt niet beter.

  Zou het verstandig zijn om de nieren te ondersteunen bij de juiste werking en het behalen van de juiste zuurgraad waardoor verdere slijtage aan de gewrichten bespaart zou kunnen blijven. Soms hebben we niet alles wetenschappelijk vastgelegd maar weten we wel dat de standaard middeltjes (zoals glucosamine) niet werken. Wetenschappers hebben ontdekt dat urine bij (aanhoudende) stress sterk in zuurgraad verhogend is en gaat kristalliseren. Een hoge dosering van dit zuur is ook schadelijk voor het lichaam juist omdat het gaat kristalliseren. Het lichaam van een paard is niet zo ingericht dat hij de kristallen zelf kan opruimen.

  Hoe komt het dat een zuurtegraad van de urine te hoog wordt?

  Stress is echt een oorzaak waardoor het lichaam van het paard anders gaat reageren. Wij bekijken het lichaam van het paard als dat van ons zelf, want wat doet stress nu met een mens? Vele zullen uit ervaring spreken als het gaat om stress en wat die stress met hen heeft gedaan.

  Bij een paard is dat niet veel anders, zeker niet als het paard herhaaldelijk onder stress staat.

  Stress geeft een bepaalde stof af waardoor de zuurgraad in het lichaam van het paard veranderd, hoe langer het paard aan stress blootgesteld wordt, hoe hoger de zuurgraad wordt in de urine en daar ligt ook het probleem. Urine Kristalliseert bij een hoge zuurgraad.

  Kristallisatie in de gewrichten bij een paard

  Hoe hoger de zuurgraad in de urine hoe meer de urine gaat kristalliseren. Zouden die kristallen zich ook afzetten op de gewrichten? Dan zal het paard geleidelijk wat stijver worden. Je kunt je dan afvragen of je te veel van het paard vraagt of dat het paard wat stijver is omdat je het paard nieuwe dingen aan leert. Toch is het belangrijk niet te lang af te wachten en actie te ondernemen.

  Als de standaard middeltjes niet voldoende of helemaal niet werkt moet je verder kijken, want ook wetenschappelijk zijn we er nog lang niet om te weten waar, waarom en wanneer er artrose, gewrichtsslijtage of gewrichtsontstekingen voorkomen.

  Je kunt het paard al helpen door stress zoveel mogelijk niet te hoog op te laten lopen. Voer paarden kruiden die helpen om stress makkelijker los te laten en een ondersteuning biedt in de werking van de nieren.

  Dit zou een goede aanvulling kunnen zijn om (eventuele) problemen te voorkomen of te verhelpen. Help je paard ook door naar zijn grenzen te luisteren/voelen een paard die continu over zijn grenzen gaat ontwikkeld ook vele ongemakken en lichamelijke kwaaltjes.

  Belangrijk:

  Loop niet te lang door met een stijf en stram paard, help het paard door het van binnen uit te kunnen herstellen. Raadpleeg een dierenarts. Voorkomen is beter dan genezen.

 • Spier Kruiden
 • Stress Kruiden

  Stress kruiden

  Stress komt heel veel voor bij paarden, dit omdat paarden vlucht dieren zijn en dus snel op hun hoede zijn voor aankomend gevaar. Natuurlijk hoeft een paard niet altijd in de stress te schieten als er bijvoorbeeld een plastic zakje opwaait. Het paard mag best schrikken maar wel beheersbaar schrikken, niet stress vasthouden en op hol staan en maar blijven gaan tot er ergens een groene weide is die meer aandacht verdiend dan dat ene zakje 10 kilometer terug.

  Wat als een paard makkelijker zijn stress kan laten gaan, dus wat stress opbouwen maar ook weer los laten, een schriktraining zou hier wel op zijn plaats zijn misschien wel een herhaling of 10 ook nog wel.

  Er zijn verschillende stress paarden kruiden die het paard kunnen ondersteunen om opgebouwde stress makkelijker los te laten.

  Bijvoorbeeld de kruiden janskruid die bijdraagt bij een te kort aan dopamine. Dopamine zorgt voor het regelen van onze gemoedstoestand. Melissekruid heeft een spier ontspannende werking. Valeriaanwortel draagt bij aan het geestelijke evenwicht en ondersteund die de aanmaak en werking reguleert van de juiste neurotransmitters.

  Hoe komt het dat een zuurtegraad van de urine te hoog wordt bij stress?

  Stress is echt een oorzaak waardoor het lichaam van het paard anders gaat reageren. Wij bekijken het lichaam van het paard als dat van ons zelf, want wat doet stress nu met een mens? Vele zullen uit ervaring spreken als het gaat om stress en wat die stress met hen heeft gedaan.

  Bij een paard is dat niet veel anders, zeker niet als het paard herhaaldelijk onder stress staat.

  Stress geeft een bepaalde stof af waardoor de zuurgraad in het lichaam van het paard veranderd, hoe langer het paard aan stress blootgesteld wordt, hoe hoger de zuurgraad wordt in de urine en daar ligt ook het probleem. Urine Kristalliseert bij een hoge zuurgraad.

  Kristallisatie in de gewrichten bij een paard

  Hoe hoger de zuurgraad in de urine hoe meer de urine gaat kristalliseren. Zouden die kristallen zich ook afzetten op de gewrichten? dan zal het paard geleidelijk wat stijver worden. Je kunt je dan afvragen of je te veel van het paard vraagt of dat het paard wat stijver is omdat je het paard nieuwe dingen aan leert. Toch is het belangrijk niet te lang af te wachten en actie te ondernemen.

  Als de standaard middeltjes niet voldoende of helemaal niet werken moet je verder kijken, want ook wetenschappelijk zijn we er nog lang niet om te weten waar, waarom en wanneer er artrose, gewrichtsslijtage of gewrichtsontstekingen voorkomen.

  Je kunt het paard al helpen door stress zoveel mogelijk niet te hoog op te laten lopen. Voer paarden kruiden die helpen om stress makkelijker los te laten en een ondersteuning biedt in de werking van de nieren.

  Dit zou een goede aanvulling kunnen zijn om (eventuele) problemen te voorkomen of te verhelpen. Help je paard ook door naar zijn grenzen te luisteren/voelen een paard die continu over zijn grenzen gaat ontwikkeld ook vele ongemakken en lichamelijke kwaaltjes.

  Belangrijk:

  Loop niet te lang door met een stijf en stram paard, help het paard door het van binnen uit te kunnen herstellen.

  Raadpleeg een dierenarts. Voorkomen is beter dan genezen.

 • Weerstand Kruiden
 • Vitamine

  Vitamine voor paarden

  Paarden hebben vitamine A , B , C , D , E en K nodig voor een optimale gezondheid. Sommige vitaminen moeten worden verstrekt vanuit het aangeboden voedsel, terwijl andere vitmaine worden geproduceerd door het lichaam zelf.

  Van jongs af aan heeft iedereen geleerd dat vitamientjes belangrijk zijn voor mens en dier. . De benodigde hoeveelheden zijn klein, maar de effecten zijn van groot belang. Voor sommige vitaminen is een teveel hiervan net zo schadelijk als een te kort in de voeding voor paarden.

  De meeste van de bekende paardenvoeders voegen de juiste hoeveelheden vitaminen aan het voer toe, waardoor het voeren van paarden iets eenvoudiger wordt, echter is de basis van het ruwvoer de graadmeter. Aangezien de kwaliteit van het gras en ruwvoer erg verschilt is het belangrijk om te weten welke vitaminen extra aandacht verdienen in het rantsoen en wat de rol van deze vitaminen kunnen zijn op de prestaties van het paard.

  Vitamine A worden opgenomen door de voeding. Vitamine A is één van de vet oplosbare vitaminen, wat betekent dat het gemakkelijk wordt opgeslagen in het lichaam. Paarden krijgen vitamine A binnen door het eten van vers gras en van goede kwaliteit hooi en of ruwvoer. Alle vitamine A die niet onmiddellijk wordt gebruikt, wordt opgeslagen in de lever van het paard en deze reserve wordt aangesproken tijdens de wintermaanden, wanneer er geen gras groeit.

  Vitamine A is ook erg belangrijk voor de oogfunctie, gezondheid en herstel van botten, huid en spieren. Een tekort aan vitamine A kan problemen met de voortplanting veroorzaken, geeft verhoogd risico op infectie(s), problemen met bot- en spiergroei, doffe vacht en oogproblemen zoals nachtblindheid.

  Teveel vitamine A veroorzaakt een aantal dezelfde symptomen, zoals gewichtsverlies en neurologische problemen.

  Vitamine B is eigenlijk een combinatie van meerdere stoffen en wordt ook wel het vitamine B-complex genoemd.

  Vitamine B is een water oplosbare vitamine, wat betekent dat het niet wordt opgeslagen in het paarden lichaam. Daarom dienen deze vitaminen regelmatig te worden verstrekt, maar een teveel is geen probleem, omdat overtollig vitamine B wordt uitgescheiden in plaats van opgeslagen. Vitamine B wordt in het lichaam aangemaakt door de microflora die in de darm van het paard leeft of worden door voedermiddelen verstrekt.

  Paarden met een normaal rantsoen hebben meestal voldoende aanvoer van B vitamine en vergiftiging is niet gemeld.

  Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd bij paarden, is ook een water oplosbare vitamine. In tegenstelling tot mensen, kunnen paarden zelf vitamine C aanmaken. Paarden kunnen in de lever vitamine C aanmaken vanuit glucose (suiker). Vitamine C is noodzakelijk voor een goede vorming van botten , tanden en collageen  en is een krachtige antioxidant die celmembranen beschermt tegen de schadelijke werking van vrije radicalen. Oudere paarden en dieren die ziek zijn of last hebben van stress, kunnen baat hebben wij een aanvulling van vitamine C in het rantsoen. Er is weinig gevaar voor overdosering van vitamine C, omdat overtollige hoeveelheden worden uitgescheiden in de urine.

  Vitamine D is een vet oplosbare vitamine die in de huid wordt aangemaakt als deze wordt blootgesteld aan zonlicht. Vitamine D komt ook voor in hooi, maar de hoeveelheden nemen af naarmate het hooi wordt opgeslagen. Vitamine D is belangrijk voor de ontwikkeling van het skelet bij jonge paarden en helpt calcium en fosfor niveaus te reguleren in volwassen paarden. Te weinig vitamine D leidt tot botafwijkingen, terwijl overdosering stijfheid van gewrichten en spieren kan veroorzaken en afzetting van calcium in inwendige organen van het paard. Uiteindelijk kan zelf de dood het gevolg zijn.

  Zoals vitamine A en D, is ook vitamine E een vet oplosbare vitamine die voorkomt in gras en vers hooi voor paarden, maar de hoeveelheden nemen af als het hooi te lang op de hooizolder blijft liggen.

  Vitamine E is een erg belangrijke antioxidant en ondersteunt een gezonde functie van het zenuwstelsel, immuunsysteem en de voortplantingsorganen van het paard. Paarden met een vitamine E te kort kunnen last hebben van spiertrilling, spierzwakte of spierafbraak. Paarden kunnen hoge niveaus aan vitamine E verwerken.

  Deze symptomen komen ook voor bij paarden welke een te kort aan Magnesium en Glucosamine hebben.

  Vitamine K is nodig voor de bloedstolling en wordt aangemaakt in de blinde en dikke darm van het paard. Vitamine K zit ook in hooi. Onder normale omstandigheden is het zeldzaam dat een paard een tekort aan vitamine K heeft.

  Een darminfecties die de microflora in de darm verstoord of een koliek kan de productie van vitamine K verstoren. Een tekort aan vitamine K kan leiden tot inwendige bloedingen, bleek slijmvlies in de mond of bij de oogleden en een onregelmatige hartslag van het paard.

  Paarden kunnen op de natuurlijke wijze voldoen aan de hoeveelheid van vitaminen en mineralen door het eten van gras en hooi.

  Echter is het belangrijk dat de kwaliteit van het gras en hooi goed in de gaten wordt gehouden en hooi niet langer dan een aantal maanden wordt opgeslagen. De meeste krachtvoeders bevatten de juiste hoeveelheden vitaminen om in de behoefte van een paard te voorzien. Paarden die geen krachtvoer krijgen kunnen een extra aanvulling krijgen door extra mineraalvoer toe te dienen. Het is belangrijk om overschotten te voorkomen, door niet teveel aanvullingen naast elkaar te gebruiken.

  Paardenkruiden kan advies geven over een goed gebalanceerd rantsoen voor jouw paard.

 • Elektrolyten

  Elektrolyten voor paarden

  Intense fysieke activiteit en zweten kunnen leiden tot verlies van belangrijke voedingsstoffen. Electrolyte herstelt het mineraalevenwicht van het paard om mogelijke problemen te voorkomen en ondersteunt een snelle regeneratie.

  Elektrolyten heb je in poeder vorm of in vloeibaar bij zijn geschikt om paarden na inspanning te voeren.Toont 1 - 58 van de 58 items
 • € 16,95
  Nieuw

  THS Joints mix Aanvullend diervoeder voor paarden op basis van kruiden. Samenstelling: Brandnetelblad; Mate thee; sarsaparilla wortel; aardbeienblad; duizendblad; St Janskruid; sassafras, frambozenblad; sandelhout; kamille; hysop. NETTOHOEVEELHEID: 500 gram

  € 16,95
 • € 16,95
  Nieuw

  Mariadistel paard Mariadistelzaad ook wel leverkruiden genoemd. THS mariadistel is een aanvullend diervoeder voor paarden op basis van mariadistelzaad. 20 - 30 g dagelijks (1 kg is voor maximaal 50 dagen)Inhoud: 1 kg Advies: Na 50 dagen 1 week stoppen. Om gewenning aan het kruid tegen te gaan. De samenstelling bestaat uit: Mariadistel zaad en heeft geen...

  € 16,95
 • € 9,95
  Nieuw

  Rozenbottel Snoepjes voor paarden Paarden houden ervan om aan een extra portie vitamine C te knabbelen. De vrucht van de roos, het rozenbottel, wordt geproduceerd uit de zachte witte bloesem van de wilde roos. Het belangrijkste effect is het gevolg van het hoge vitamine C-gehalte. Inhoud: 500 g

  € 9,95
 • € 12,95
  Nieuw

  Vitamine Multi vit voor paarden Waldhausen Multi Vit maakt een geweldige upgrade naar het dagelijkse voerrantsoen van uw paard.De combinatie van vitamines, sporenelementen en aminozurenkan een positief effect hebben op het algemene welzijn van uw paard.Kan ook de bereidheid van je paard om te presteren vergroten.Producten voor het verzorgen van paarden...

  € 12,95
 • € 22,95
  Nieuw

  THS Knoflook poeder voor paarden 1.5 KG Knoflook poeder is een aanvullend diervoeder voor paard of pony met een rijke bron aan natuurlijke vitaminen. Knoflook kan ondersteuning bieden aan de algemene weerstand en bevat verschillende vitamines zoals Vitamine A, B, C, E en K Eigenschappen van knoflook Rijke bron van natuurlijke vitamine A, B, C, E en K...

  € 22,95
 • € 53,96 € 59,95 -10%
  Nieuw Sale!

  THS Skin Control Mix(voorheen Eczema Itcho Protect) Skin Control MIx, een aanvullend diervoeder op basis van kruiden, ondersteund de huid manen en staart. De conditie waarin de huid, staart en manen zich bevinden is beïnvloedbaar door verschillende factoren bijvoorbeeld: voer, verblijf, zon, mugjes kunnen de huid, staart en manen negatief beïnvloeden....

  € 53,96 € 59,95 -10%
 • € 29,95 € 34,95
  Nieuw

  THS Spirulina voor paarden Spirulina is een bron van natuurlijke vitamine B12 voor paarden. THS Spirulina bij spieropbouw, het behoud van de spiermassa, de algehele weerstand en de leverwerking van paard(en). Spirulina is een alg/zeewier welke van nature rijk is aan eiwitten, vitaminen en aminozuren. THS Spirulina is uniek in zijn soort omdat het zeer...

  € 29,95 € 34,95
  In prijs verlaagd!
 • € 22,95
  Nieuw

  THS Belly Mix THS Belly Mix, Een aanvullend diervoeder op basis van kruiden voor paarden. De conditie waarin de darmen functioneren wordt door vele factoren bepaald en beïnvloed zoals via de voeding, beweging en stalbedding etc. THS Belly mix samenstelling bestaat uit: Een planten en kruidenmelange van netel en calendula. Inhoud 350 gram wat staat voor...

  € 22,95
 • € 14,95
  Nieuw

  Parisol Natuurlijke Hoefverzorging Olie 100% natuurlijke hoefolie met waardevolle verzorgingsformule, die zowel avocado-olie als antibacteriële en antifungicidale oregano-olie bevat. Houdt de hoefhoorn gezond, elastisch en bevordert de stabiliteit van de hoorn. Snelle hulp bij droge en gebarsten hoeven.Bevat: marjolein, koolzaadolie, ricinusolie,...

  € 14,95
 • € 34,95

  Organisch Mineraal Boots Organic Mineral als een hoogwaardige aanvulling op het basisvoederrantsoen om de mineralenbalans in evenwicht te brengen. Organisch mineraal heeft een zeer hoge biologische beschikbaarheid en biedt het paard alle essentiële sporenelementen en vitaminen en voorkomt daarmee voedingsgerelateerde tekortkomingsverschijnselen. Vooral...

  € 34,95
 • € 24,95

  THS Katteklauw Kruid(cat`s claw) Dit aanvullend diervoeder voor paarden. Ook wel Cat`s claw of Uncaria tomentosa genoemd. Cats claw (kattenklauw) is een plant die haar naam te danken heeft aan de klauwachtige uitsteeksels. De plant groeit in Midden en Zuid-Amerika, voornamelijk in Peru. De plant verwerkt in dit product is zonder toegevoegde kunstmatige...

  € 24,95
 • € 35,94

  Equitop Forte 1.5 KG Equitop Forte is geschikt voor toevoeging aan ieder rantsoen voor paard of pony. Equitop® forte kan zonder bezwaar voor en tijdens de wedstrijdfase worden toegediend en valt niet onder de kwalificaties van doping. Equitop Forte bevat in geconcentreerde vorm alle essentiele vitaminen, mineralen en sporenelementen. Equitop Forte wordt...

  € 35,94
 • € 18,95

  Zwarte Komijnzaad THS voor paard en pony Zwart komijnzaad een aanvullend diervoeder  voor paarden bestaande uit een 100% natuurlijke kruiden. De samenstelling bestaat uit: Zwart komijnzaad, Nigella sativa. Geen toegevoegde kunstmatige kleur, geur en smaakstoffen of conserveermiddelen. De gebruikte zaden en of kruiden zijn van de beste kwaliteit om uw...

  € 18,95
 • € 53,96 € 59,95 -10%
  Sale!

  THS Skin Control Mix(voorheen Eczema Itcho Protect) Skin Control MIx, een aanvullend diervoeder voor paarden op basis van kruiden De conditie waarin de huid, staart en manen zich bevinden is beïnvloedbaar door verschillende factoren bijvoorbeeld: voer, verblijf, zon, mugjes kunnen de huid, staart en manen negatief beïnvloeden. Skin Control Mix bestaande...

  € 53,96 € 59,95 -10%
 • € 16,95

  Kurkuma Paard Gemalen Koenjit THS Kurkuma of Curcuma gemalen koenjit een aanvullend diervoeder voor uw paard en pony bestaande uit 100% natuurlijke kruiden. De samenstelling bestaat uit: Gemalen curcuma (koenjit) Geen toegevoegde kunstmatige kleur, geur en smaakstoffen of conserveermiddelen. Inhoud 800 gram “THS natuurlijk voor uw paard” Een volwaardig...

  € 16,95
 • € 11,95

  THS Brandnetelblad voor paarden Brandnetelblad voor uw paard of pony. Een 100 % natuurlijk aanvullend diervoeder op basis van kruiden en zonder kunstmatige conserveringsmiddelen, geur, kleur en smaakstoffen THS gesneden brandnetelblad voor paarden is met grote zorg samengesteld en verwerkt tot een humane consumptie kwaliteit De samenstelling bestaat uit:...

  € 11,95
 • € 14,95

  THS Kleefkruid voor paarden Kleefkruid paard een natuurlijk aanvullend diervoeder voor paarden op basis van kruiden. De 100% natuurlijke kruiden zijn vrij van geur, kleur en of smaakstoffen De samenstelling bestaat uit: Gesneden Kleefkruid voor paarden “THS natuurlijk voor uw paard” Een 100% natuurlijke aanvullend diervoeder. Let ook op onze...

  € 14,95
 • € 13,95

  Calendula Officinalis Goudsbloem voor paarden Calendula Officinalis Goudsbloem voor het paard, De Calendula Officinalis ook wel bekent onder de naam goudsbloem. Dit aanvullend diervoeder op basis van kruiden. De 100% natuurlijke kruiden Samenstelling: Calendula Officinalis Goudsbloem Zonder kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen. Inhoud 250 gram...

  € 13,95
 • € 29,95

  THS Tricolore Mix (voorheen Driekleurig viooltje) Een aanvullend diervoeder voor paarden op basis van kruiden, De conditie waarin het paard functioneert is beïnvloedbaar door verschillende factoren, ook het voerbeleid kan hierbij een grote rol spelen. Het 3kleurig viooltje voor paard en pony voor inwendig of uitwendig gebruik. Extra advies: Uitwendig...

  € 29,95
 • € 21,95

  Lymfino Mix Een aanvullend diervoeder op basis van kruiden voor paarden. Vele soorten kruiden en planten zijn er verwerkt in dit product met de grootst mogelijke kwaliteit en zorg. 100% Natuurlijk zonder kunstmatige conserveringsmiddelen, smaakstoffen en of kleurstoffen.  Inhoud 500 gram ruim voldoende voor 4 weken gebruik. Een natuurlijk product van...

  € 21,95
 • € 46,95

  Duivelsklauw Paard THS 1250 Gram Duivelsklauw, voor paarden, Handig groot verpakt De kruiden zijn 100% natuurlijk. De samenstelling bestaat uit: Duivelsklauw wortel gesneden. Inhoud: 1250 gram wat staat voor ruim 2 maand gebruik per paard. Een toediening van langer dan 8 weken is niet aan te raden. Aan te raden is een rust periode te geven van zeker 4...

  € 46,95
 • € 18,95

  Zink Voor Immuunsysteem Waldhausen-zink kan een positief effect hebben op het immuunsysteem, de huid en de hoevenvan het paard. Zink stimuleert de celgroei en celvernieuwing.Stimuleert de regeneratie van beschadigd weefsel. Kan een positief effect hebben op de prestaties van het paard.Samenstelling: glucose 92%, natriumchloride 1%Analyse van componenten:...

  € 18,95
 • € 18,95

  Eczema Protect Stiefel bij SME Eczema Protect biedt intensieve zorg voor de vochtarme en jeukende huid. Het natuurlijke en  beschermende/revitaliserende effect zorgt voor een snelle regeneratie van de geïrriteerde paarden huid. Vooral nuttig voor zomereczeem behandeling. Bevat kruidnagel, jeneverbes en lavendel.Inhoud: 500 ml

  € 18,95
 • € 23,95

  MSM Paard Stiefel MSM is een actieve zwavelverbinding die een positief effect op gewrichtsproblemen kan hebben bij paarden. In het bijzonder met gewrichtsproblemen en problemen met vacht, hoorngroei en hoefbevangenheid, wordt gezegd dat MSM, aminozuren, antioxidanten die zwavel bevatten een belangrijke eigenschap hebben, waardoor pijn, artritis en...

  € 23,95
 • € 32,95

  THS Pure Mix Pure mix een natuurlijk aanvullend diervoeder op basis van kruiden voor paarden. De conditie waarin het bloed functioneert wordt door vele factoren bepaald en beinvloed zoals via de voeding, weersomstandigheden en de wijze waarop het paard gehouden wordt enzovoort.. Pure mix is een kruidenmelange en geeft een heerlijk kruidige geur. Pure mix...

  € 32,95
 • € 19,95

  THS Glucosine Gluco balance Een aanvullend diervoeder op basis van kruiden voor paarden (gluco balance)Vele soorten kruiden en planten verwerkt in dit product zonder toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen. De samenstelling bestaat uit: Polygonum, gezegende distel kruid, duizendblad. Inhoud 500 gram ruim voldoende voor 2-3...

  € 19,95
 • € 82,21

  Montana Bronchiaal Kruiden 3 KG Aanvullend diervoeder voor paarden. Gezonde luchtwegen zijn een belangrijke voorwaarde voor een goed uithoudingsvermogen en welzijn van het paard! Montana is een smakelijke kruiden melange voor het behoud van gezonde luchtwegen. Montana bevat een complex aan natuurlijke stoffen dat de eetlust opwekt, de spijsvertering...

  € 82,21
 • € 37,48

  Sectolin Montana Bronchiaal Kruid 1 KG Aanvullend diervoeder voor paarden. Gezonde luchtwegen zijn een belangrijke voorwaarde voor een goed uithoudingsvermogen en welzijn van het paard! Montana is een smakelijke kruidenmelange voor het behoud van gezonde luchtwegen. Montana bevat een complex aan natuurlijke stoffen dat de eetlust opwekt, de spijsvertering...

  € 37,48
 • € 13,55

  Kidney Vital THS Kidney Vital een aanvullend diervoeder voor paarden op basis van kruiden Deze paarden kruiden samenstelling bestaat uit: Brandnetel, Berk, Zilverschoon, Guldenroede, Paardenstaart en Ginkgo. Inhoud 400 gram ruim voldoende voor 2/3 weken gebruik. “THS natuurlijk voor paarden” Heeft u vragen over dit product of andere producten dan kunt u...

  € 13,55
 • € 30,80

  Lijnzaadolie 5 Liter Sectolin Lijnzaadolie is een product dat door de eerste koude persing afkomstig is uit lijnzaad en bevat een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren. Het ondersteunt een goede stofwisseling en een positieve werking op de maag en darmen wat van essentieel belang is voor een optimale spijsvertering. Met de juiste dosering ondersteunt...

  € 30,80
 • € 16,40

  Equivital Electrolyten 1 KG Een aanvullend voer voor uw paard(en). Een hoogwaardige oplosbare electrolyten mix voor paarden, ter bevordering van de regulatie van de vochtbalans tijdens of na periodes van zweten. Met toegevoegde smaakstoffen om de smakelijkheid te vergroten. Gebruiksaanwijzing VOEDERADVIES: 30 - 120 g/paard/dag Via drinkwater: 30 g/liter...

  € 16,40
 • € 34,95

  Rampion Stiefel - Duivelsklauw Duivelsklauw voor paarden in pellet vorm kan een ontstekingsremmend effect hebben bij paard en pony, decongestivum en pijnstilling. Werkt met groot succes tegen artrose, gewrichts problemen en tendinitis. Natuurlijke ingrediënten: Iridoidglykoside, Harpagide, Procumbid, Phytosterine, Glutaminsäure, Histidin, Sterol,...

  € 34,95
 • € 15,95

  Rijstkiemolie Sport paarden Voor het verbeteren van het dagelijkse voerrantsoen voor wedstrijdpaarden en of recreatie paarden. Voorzien van alle voedingsgerelateerde tekortkomingen waarbij de hoogwaardige natuurlijke ingrediënten van de rijstkiemolie een positief effect hebben op de bereidheid van het paard om te presteren en zijn energiebalans...

  € 15,95
 • € 21,95

  Gist Drank Voor Paarden Waldhausen paarden gistdrank spijsvertering is een vloeibaar voedingssupplement met brouwersgist, vitamines en sporenelementen.De prestaties en hersteltijd kunnen worden verbeterd.De metabolische processen en de spijsvertering kunnen worden ondersteund.Er wordt ook een positief effect bereikt op de vacht, de huid, het...

  € 21,95
 • € 29,77

  Lever Kruiden Stiefel De lever heeft ook bij een paard, in zijn rol als ontgiftingsorgaan, ook belangrijke taken binnen het algehele metabole systeem en wordt vaak onder grote druk gebracht door invloeden van buitenaf of door voer. De geselecteerde kruiden bevatten veel bitterstoffen en tannines, die de leverfunctie stimuleren wanneer er sprake is van...

  € 29,77
 • € 32,95

  Hennepzaad Olie voor paarden Hennep is een zeer waardevolle bron van alle vitale omega-3-, omega-6- en omega-9-vetzuren in een optimale verhouding voor het paard. Bevat ook linolzuur, alfa-linoleenzuur en gamma-linolzuur, wat een positief effect kan hebben op het immuunsysteem en de vacht en huid van het paard.Voedingsaanbeveling: 15 - 25 ml per dag (1 l...

  € 32,95
 • € 16,95

  Mariadistel Lever Bevat bitters, die de leverfunctie kunnen stimuleren. Mariadistelzaden bevatten ook silymarine, wat een positief effect kan hebben op de ontgifting van de lever. Bovendien kan het de regeneratie van leverweefsel bevorderen. Natuurlijke ingrediënten: kruiden, bitters, etherische oliën, glycosiden, saponinen, silymarine. Hele zaden.20 - 30...

  € 16,95
 • € 10,95

  Hormoon Balans voor Paardens Wordt gebruikt voor hormonale stoornissen bij fokmerries en kan een regulariserend effect hebben op de juist te verkrijgen cyclus. Natuurlijke ingrediënten: monniks peper, vette olie, etherische olie, Flavonen, iridoïden, aucubine, agnuside en casticine.15 - 20 g per dag bij grote paarden bij kleinere paarden kunt u 10 tot 15...

  € 10,95
 • € 13,95

  Darm activatie kruiden paard Een smakelijke hap voor uw paard, welke bestaat uit een verscheidenheid aan paarden kruiden om een goed spijsvertering te kunnen garanderen aan uw paard. Het paarden kruiden diervoeder is voor bedoeld om de paarden te voeden welke vatbaar zijn voor koliek en constipatie. Dit paarden kruid activeert de spijsvertering....

  € 13,95
 • € 34,95

  Biotin Hoef en Vacht Voor de hoeven en vacht van het paard. Elasticiteit en veerkracht kunnen worden beïnvloed met Biotin Forte met de driedubbele formule voor optimale hoef-, hoorn- en de groei.Paardensportproducten en voedingssupplementen - Premium kwaliteit gemaakt in DuitslandDoseringsvorm: pellets

  € 34,95
 • € 14,95

  Hoef Olie Kruiden Rustgevende plantaardige oliën en essentiële oliën versterken de hoef van het paard. Deze hoefolie met kruiden houden de paardenhoef elastisch en voorkomen dat scheuren zich voordoen. De hoef van uw paard is beschermd tegen schadelijke organismen en agressieve invloeden van buitenaf als u deze ruim insmeert met de hoef olie kruiden. Met...

  € 14,95
 • € 21,95

  Echinacea weerstand paard Waldhausen Echinacea voor het immuunsysteem, over de kruiden wordt gezegd dat zij een pijnstillend effect hebben bij een ontsteking alsook dat ze een Antibacteriële in effect hebben.Paardensportproducten en voedingssupplementen - Premium kwaliteit gemaakt in DuitslandSamenstelling: Echinacea, gesneden 100%Analytische componenten:...

  € 21,95
 • € 21,95

  Gember Waldhausen Gember heeft een ontstekingsremmende eigenschap. Het product kan een positief effect hebben op het spierstelsel van het paard en algemeen welzijn.Let op de voedingsinstructies!Paardensportproducten en voedingssupplementen - Premium kwaliteit gemaakt in DuitslandWaldhausen's brede producten voor hoogwaardige paard- en leerzorg zijn al...

  € 21,95
 • € 12,95

  Electrolyten Vloeibaar Intense lichamelijke activiteit en zweten kunnen leiden tot verlies van belangrijke voedingsstoffen. Waldhausen Electrolyte stabiliseert de water- en elektrolytbalans wanneer er vroeger of achteraf een risico bestaat op spijsverteringsproblemen (gevallen van diarree).Paardensportproducten en voedingssupplementen - Premium kwaliteit...

  € 12,95
 • € 24,95

  Broncho Vloeibaar Dit product bevat natuurlijke kruiden die een positief effect hebben op de luchtwegen van het paard.Zacht verzachtend, vermindert de ademhalingsproblemen en verliest slijm.Paardensportproducten en voedingssupplementen - Premium kwaliteit gemaakt in DuitslandWaldhausen's brede producten voor hoogwaardige paard- en leerzorg zijn al jaren...

  € 24,95
 • € 21,95

  Broncho Fit Waldhausen Broncho Fit met natuurlijke kruiden kan positiefeffect hebben op de luchtwegen van het paard. Het verzachtend effectief verligt de ademhalingsproblemen en vermindert het slijm.Paardverzorging en voedingssupplementen - Premium kwaliteit gemaakt in DuitslandWaldhausen's brede producten voor hoogwaardige paard- en leerzorg, evenals...

  € 21,95
 • € 49,95

  Gewrichten en Bindweefsel Stiefel Zuivere poedervormige mosselen. Vervaardigd  uit groene mosselen in Nieuw Zeeland en bevatten een hoog percentage omega 3 vetzuren.Kan een positief effect hebben op de vorming van kraakbeen en voorkomen arthritische veranderingen.Groomproducten en voedingssupplementen - Premium kwaliteit gemaakt in DuitslandWaldhausen's...

  € 49,95
 • € 29,95

  Magnesium Vloeibaar Magnesium kan de stressreacties verminderen, de paraatheid verbeteren om te presteren en te functioneren als rustiger en het evenwicht van het paard te versterken. In combinatie met vitamin B12 ondersteunt magnesium spiermetabolisme.Paardensportproducten en voedingssupplementen - Premium kwaliteit gemaakt in DuitslandWaldhausen's brede...

  € 29,95
 • € 24,95

  Vitamine E Performance Waldhausen Vitamine E voor de ondersteuning in de performance, voorwaards en veerkracht. Heeft een positief effect op spieren en gewrichten, ondersteunt spieren. Paardensportproducten en voedingssupplementen - Premium kwaliteit gemaakt in Duitsland Waldhausen's brede producten voor hoogwaardige verzorging en leerzorg zijn al jaren...

  € 24,95
 • € 23,95

  Kruidenmix Voor Rust Kalmerende kruidenmix ontmoette de kracht van de natuur. Bevat hop, lavendel, munt en citroenbalsem. Kan een positief effect hebben in stressvolle situaties. Paardensportproducten en voedingssupplementen - Premium kwaliteit gemaakt in Duitsland Waldhausen's brede producten voor hoogwaardige paard- en leerzorg zijn al jaren ontwikkeld,...

  € 23,95
 • € 24,95

  Kruiden Paard Huid en Vacht Ondersteuning van de huid en Vacht bij huidproblemen. Reguleert metabolische stoornissen, versterkt hoeven en haargroei. Paardensportproducten en voedingssupplementen -Premium kwaliteit gemaakt in Duitsland Waldhausen's brede producten voor hoogwaardige paard- en leerzorg zijn al jaren ontwikkeld, getest en opgericht in...

  € 24,95
 • € 27,95

  Broncho Plus Stiefel De kruiden uit dit product ondersteunen problemen van het ademhaling stelsel van het paard. Dit product bevat tijm, wilde tijm, primula, venkel, kastanje en camomille. Voedingsaanbeveling: 40 tot 45 ml per dag preventief, tot 60 tot 100 ml per dag indien noodzakelijk. Inhoud: 1 Liter

  € 27,95
 • € 23,95

  Kruidenmix Hoesten Deze mix van 16 geselecteerde kruiden voor ademhalingsproblemen en hoesten. Heeft een positief effect op het adem- en bronchiale systeem van het paard. Voedingsadvies: tot 50 g per dag voor grote paarden Inhoud: 1 kg

  € 23,95
 • € 29,77

  Nier Kruiden Paard Veel paarden hebben last van metabolische problemen. Vaak zijn de uitscheidingsorganen zoals de lever en de nieren overbelast en zijn ze niet meer in staat om zo effectief te kunnen afvoeren als nodig. Nierkruiden kunnen op een natuurlijke manier de uitscheiding van water regelen en bevorderen. Nier kruiden zijn samengesteld uit...

  € 29,77
 • € 56,51

  Weerstand Vital XXL Paard Een aanvullend diervoeder voor paarden bestaande uit een 100% natuurlijke plantenmix. Deze gemalen plantenmix heeft een heerlijk kruidige geur en wordt goed opgenomen door het paard. De samenstelling bestaat uit: alsemkruid, alfalfakruid, berekenblad, brandnetelblad, duizendblad, eikenbast, fenegriekzaad, Solidago virgaurea,...

  € 56,51
 • € 54,95
  Sale!

  THS Plus Mix De kootholte van paarden en pony`s tijdens herfst en winter periode vormen vaak onder deze omstandigheden een bron voor Bacteriën om zich daar te nestelen. Deze omstandigheden kunnen een irritatie veroorzaken aan de huid, welke tevens ook bij jong gras en onder invloed van de zon wordt gezien bij paarden en pony`s in deze periode en de weide...

  € 54,95
 • € 29,95

  Exstresso paard Exstresso een aanvullend diervoeder. Geschikt om te geven tijdens stresssituaties. Stress indicaties kunnen zijn zadelmak maken, nieuwe stal, voor het eerst erop uit, hoefsmid, enzovoort.. Exstresso bestaat uit natuurlijke soorten kruiden en planten zonder toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen. Exstresso...

  € 29,95
 • € 54,95

  Detoxy Totall XXL voor paarden Een aanvullend diervoeder voor paarden met een unieke mix van krachtige anti-oxidanten voor een goede gezondheid en weerstand bij het paard De bescherming van gezonde lichaamsweefsels en een snel herstel na (hoge)inspanning, beschermen de lichaamscellen bij sport prestaties en helpen bij het herstel na een sportblessure bij...

  € 54,95
Toont 1 - 58 van de 58 items