Darm

Zandkoliek bij paarden? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka ✅ Star.

Het winter seizoen gaat weer van start en dat betekend dat de paddock maanden zijn begonnen, veel paarden komen op het zand te staan van de paddock of in de binnen of buitenba...

Zandkoliek bij paarden? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka ✅ Star.

Het winter seizoen gaat weer van start en dat betekend dat de paddock maanden zijn begonnen, veel paarden komen op het zand te staan van de paddock of in de binnen of buitenbak.

Vaak krijgen paarden hierdoor wat meer zand naar binnen waardoor een problemen als zandkoliek bij paarden of zand in de mest ontstaat.

Hoe kun je testen of je zand darmen paard heeft? en hierdoor grote kans op zandkoliek heeft.

Nou heel simpel je pakt een boterhamzakje en daar doe je 1 mest bal in. Deze vul je met water, een knoopje erin en laat  een nachtje staan. Zand is zwaar en zal naar beneden zakken terwijl alle vezels die het paard heeft gegeten blijven drijven.  In de ochtend controleer je het zakje en voel je aan de onderkant heel voorzichtig tussen je vingers of het ruw aanvoelt (zanderig).

Is het antwoordt ja, dan heeft het paard zand in de darmen en moet daar iets aan gedaan worden voordat het paard koliek verschijnselen krijgt. Overleg altijd met uw dierenarts.

 Vlozaad en psylliumvezels

Deze producten hebben de eigenschap om meer dan 20x zijn eigen gewicht te kunnen opnemen. Doordat de zaden nog fijner zijn gemaakt (psylliumvezels )laten de zaden makkelijk zijn slijmstoffen los waardoor ook het gel-achtige slijm ontstaat.

Voorkomen is beter dan genezen, want zand is zwaar in de darmen en veroorzaken een soort zakjes waar het zand in gaat liggen. Komt er meer en meer zand bij dan zal het zakje in de darmen steeds groter worden waardoor de darmfunctie afneemt.

Hierdoor ontstaat er dus zandkoliek, bij zandkoliek volgt vaak een operatie om het zand uit de darmen te halen. Dit zijn zeer zware operaties voor een paard ook zijn ze heel erg duur daarom kun je maar beter zorgen dat de darm flora van het paard goed functioneert.

voordat er darmproblemen zijn wordt er vaak vlozaad of psylliumvezels gebruikt.  Voorkomen is echt beter door het verblijf van het paard zo te maken dat hij niet van zandgrond eet bvb doormiddel van een hooinet.

Ga goed voorbereid de winter in met je paard. En help het lichaam van binnen en buiten uit voordat er symptomen van koliek bij paarden is.

Voor overige kruiden klik hier. Wanneer u zoekt naar voedingsupplementen klikt u op de kop Paarden en drogist.

Meer

Darm  Er zijn 13 producten

Toont 1 - 13 van de 13 items
Toont 1 - 13 van de 13 items