Detox

Detox wat is dat? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

Detox voor paarden, door antioxidanten kunnen vrije radicalen veilig uit het lichaam van het paard worden afgevoerd en wordt het natuurlijk evenwicht van het lichaam behouden en onderhouden. Hard werken e...

Detox wat is dat? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

Detox voor paarden, door antioxidanten kunnen vrije radicalen veilig uit het lichaam van het paard worden afgevoerd en wordt het natuurlijk evenwicht van het lichaam behouden en onderhouden. Hard werken en stressvolle periodes kunnen leiden tot een ophoping van vrije radicalen (afvalstoffen) in het systeem van uw paard.

Draineren, ontgiften, ontslakken en detoxen

Bij Detox voor paarden wordt binnen de veterinaire natuurgeneeskunde beschreven hoe het lichaam van het paard zich in het voor en najaar een soort van reiniging ondergaat. Dat komt omdat er in de natuur in de winter weinig voedselaanbod was, waardoor een natuurlijke vorm van vasten ontstaat bij een paard. Omdat er minder voedsel het lichaam binnen kwam, hoefde het lichaam weinig tot geen energie te besteden aan het verteren hiervan.

Hierdoor kon het lichaam van het paard zijn energie besteden aan het schoonmaken/vasten van het lichaam.

Wat zijn afvalstoffen?

Afvalstoffen kunnen op allerlei manieren het lichaam binnenkomen. Via het toedienen van medicijnen, of conserveringsmiddelen van bijvoorbeeld paardensnoepjes of bix waarin ook vulstoffen zitten. De schimmelsporen en stof in het voer(hooi) kunnen ook soms niet helemaal worden afgebroken in de darmen waardoor er afvalstoffen overblijven. Ook via het inademen van ammoniak bijvoorbeeld in de stal, want hoe netjes hij ook is op stal als een paard plast komen deze stoffen vrij en worden deze ook ingeademd.

De nieren zijn ervoor om deze af te breken en via het plassen het lichaam te kunnen verlaten. Bij de lever wordt dit ook afgebroken maar teveel aan bepaalde giftige stoffen hopen in de lever op en komen ze hierna terecht in het bindweefsel.

Zouden ook de lymfebanen dan hun werk nog optimaal kunnen uitvoeren?, want deze haalt het vocht uit het weefsel en brengt die naar voor hen bekende eindstation de lymfeklieren. Maar ook als er een teveel hierin bevind raken de klepjes van de lymfe verstopt en krijgt je paard bijvoorbeeld dikke(stal) benen.

Waarom geef je een paard een detoxkuur?

Komt je paard niet goed door de rui.

Heeft je paard mok? Mok benen bij paarden

Paard is sloom.

Paard kan ook last hebben van zijn darmen(koliek gevoelig).

Staart en maan eczeem ook wel bekend als zomereczeem,

Slechte huid niet stralende vacht, vacht staat omhoog.

Het paard heeft vieze ogen.

Paard heeft dikke benen.

Loopt soms onregelmatig

Dit zijn wel symptomen dat de afvalstoffen opbouwen in het lichaam en deze wel extra ondersteuning kunnen gebruiken in het opruimen hiervan. Door middel van een Detox voor paarden.

Ons advies is raadpleeg altijd eerst uw dierenarts alvorens met kruiden of andere middeltjes aan te gaan te gaan.

Alles even kort samengevat:

Moderne paarden hebben een andere levensstijl dan paarden in wild.

Mede daardoor krijgen de paarden vandaag de dag ook regelmatig niet-lichaamseigen stoffen binnen die op verschillende plaatsen in het lichaam worden opgeslagen.

Het is van belang om opgeslagen afvalstoffen regelmatig af te voeren door het natuurlijke reinigingsproces ondersteunen.

Want opgeslagen afvalstoffen kunnen problemen geven als:
* onregelmatig loppen
* spijsverteringsproblemen (koliek)
* pees en spier problemen
* hoofdpijn
* vochtophoping (meestal in de benen)
* niet mee werkend gedrag

Als het lichaam niet in harmonie is, is het paard vatbaarder voor de ongemakken van stress, temperatuurschommelingen of een deze vervuiling (afvalstoffen). Wat hierboven is beschreven zijn de meest voorkomende symptomen van de strijd die het lichaam van het paard tegen de elementen voert.

Het bovenstaande betreft informatie over wat detox is.  Aan te raden is altijd eerst uw dierenarts te raadplegen alvorens er gestart wordt met paarden kruiden en of detoxkuur.

Heeft u vragen over een van onze producten kunt u ons altijd mailen of bellen!

Meer

Detox  Er zijn 2 producten

Toont 1 - 2 van de 2 items
Toont 1 - 2 van de 2 items