Strijklappen

Strijklappen voor paard of pony kopen? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Kogelbeschermers ✔ Merken als:  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka ✅ Star.

Strijklappen beschermen de kogels van de achterbenen tegen verwondingen. Dit kunnen verwondingen zijn doordat het paard zichzelf aantikt, maar ook door externe invloeden tijdens het buit...

Strijklappen voor paard of pony kopen? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Kogelbeschermers ✔ Merken als:  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka ✅ Star.

Strijklappen beschermen de kogels van de achterbenen tegen verwondingen. Dit kunnen verwondingen zijn doordat het paard zichzelf aantikt, maar ook door externe invloeden tijdens het buiten rijden bijvoorbeeld.Strijklappen worden vaak gebruikt in combinatie met peesbeschermers welke u kunt vinden in onze categorie peesbeschermers

Tegenwoordig wordt er veel gebruikt gemaakt van een strijklap welke het achterbeen rondom beschermt, in plaats van een strijklap welke alleen de binnenkant van het been beschermd. Welke men gebruikt, is geheel afhankelijk van de voorkeur van de eigenaar of ruiter van het paard of pony.

Vaak worden strijklappen gebruikt in combinatie met peesbeschermers. Wanneer beide gecombineerd worden is het natuurlijk leuk als strijklappen en peesbeschermers bij elkaar passen. In de categorie Peesbeschermer sets zijn peesbeschermers en strijklappen te vinden welke met elkaar matchen. Je hebt keuze uit vele verschillende kleuren en modellen. Van roze, geel, blauw of groen, met of zonder glitters, noem maar op!

Bij het aanschaffen van strijklappen is het belangrijk dat deze goed passen. Het paard mag niet belemmerd worden in zijn beweging door de strijklappen.

Het is van belang dat de strijklappen niet te laag over de kogel zitten. Daarnaast mogen de strijklappen tijdens het rijden niet te los zitten. Wanneer de strijklappen te los zitten kunnen ze gaan afzakken of gaan draaien, waardoor de kogel van het paard niet meer beschermd wordt. Let u op de wijzigingen in het KNHS reglement inzake welke strijklappen gebruikt mogen worden op wedstrijden.

Voor het verzorgen van jouw paarden kun je terecht bij onze pagina Paardenverzorging

Meer

Strijklappen Er zijn 25 producten

Toont 1 - 25 van de 25 items
Toont 1 - 25 van de 25 items