Beenbescherming

Beenbescherming voor een paard of pony kopen? Wat voor beenbescherming zoekt u? Peesbeschermers of kogelbescherming misschien wel transportbeschermers. Wij verkopen online alle bescherming voor de bescherming van de paarden benen.

Beenbescherming Er zijn 119 producten

Subcategorieën

 • Peesbeschermers

  Peesbeschermers, Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Pees-beschermers voor een pony en paard ✔ Merken als:  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka ✅ Star.

  Peesbeschermers koop je altijd in een set van 2 stuks en zijn bedoelt voor de voorbenen van je paard.

  Niet elk paard heeft peesbeschermers nodig maar als je in de springsport met je paard rijd dan is het raadzaam ivm het aantikken van eventuele springbalken een peesbeschermer te gebruiken om blessures aan de pees te voorkomen.

  Veel eigenaren gebruiken ze ook bij het longeren of bij het trainen van spring paarden voor keuringen, zelfs bij dressuur keuringen zijn in de ring peesbeschermers toe gestaan.

  Zorg altijd voor goed passende peesbeschermers

  Ook hier geldt dat bij een goed passende peesbeschermer leed aan de pees van het paard kan worden voorkomen. een peesbeschermer dient het liefst niet voorzien te zijn van een elastische klittenband sluiting omdat u daarmee op wedstrijd wordt uitgesloten. De meeste peesbeschermers zijn aan de binnen zijde uitgevoerd met neopreen en aan de buiten een hard kunststof buiten schaal.

  Ze zijn leverbaar in vele verschillende kleuren maar ook maten denkt u dan aan de maat full voor paarden, maat pony voor ponies en zelfs kleiner in de maat shet en mini shet voor de allerkleinsten.

  klik hier om naar de shetty en mini shet categorie te gaan.

 • Strijklappen

  Strijklappen voor paard of pony kopen? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Kogelbeschermers ✔ Merken als:  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka ✅ Star.

  Strijklappen beschermen de kogels van de achterbenen tegen verwondingen. Dit kunnen verwondingen zijn doordat het paard zichzelf aantikt, maar ook door externe invloeden tijdens het buiten rijden bijvoorbeeld.Strijklappen worden vaak gebruikt in combinatie met peesbeschermers welke u kunt vinden in onze categorie peesbeschermers

  Tegenwoordig wordt er veel gebruikt gemaakt van een strijklap welke het achterbeen rondom beschermt, in plaats van een strijklap welke alleen de binnenkant van het been beschermd. Welke men gebruikt, is geheel afhankelijk van de voorkeur van de eigenaar of ruiter van het paard of pony.

  Vaak worden strijklappen gebruikt in combinatie met peesbeschermers. Wanneer beide gecombineerd worden is het natuurlijk leuk als strijklappen en peesbeschermers bij elkaar passen. In de categorie Peesbeschermer sets zijn peesbeschermers en strijklappen te vinden welke met elkaar matchen. Je hebt keuze uit vele verschillende kleuren en modellen. Van roze, geel, blauw of groen, met of zonder glitters, noem maar op!

  Bij het aanschaffen van strijklappen is het belangrijk dat deze goed passen. Het paard mag niet belemmerd worden in zijn beweging door de strijklappen.

  Het is van belang dat de strijklappen niet te laag over de kogel zitten. Daarnaast mogen de strijklappen tijdens het rijden niet te los zitten. Wanneer de strijklappen te los zitten kunnen ze gaan afzakken of gaan draaien, waardoor de kogel van het paard niet meer beschermd wordt. Let u op de wijzigingen in het KNHS reglement inzake welke strijklappen gebruikt mogen worden op wedstrijden.

  Voor het verzorgen van jouw paarden kun je terecht bij onze pagina Paardenverzorging

 • Bandages

  Bandages, Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Bandages voor paard en pony ✔ Merken als:  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka ✅ Star.

  Vele soorten kleuren en sommige sets zijn tevens leverbaar in de maat pony en full.

  Alle bandages worden u geleverd in een set van 4 stuks en zijn voorzien van een handige Velcro sluiting voor een optimaal pas comfort.

  Wij leveren u de merken Waldhausen Pfiff, Horka en ook andere merken op aanvraag.

 • Flex Bandages

  Flex Bandages, Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Flex bandages ✔ Merken als:  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka ✅ Star. Zelfklevend Power-Flex-bandages met ingebouwde bitumen, waardoor het paard niet het onderliggende verband af kan bijten.

  Dit materiaal is niet gevaarlijk voor paarden en mensen.

  POWERFLEX-bandages
  - extra sterke vezels
  - eenvoudige applicatie
  - vochtafstotend
  - geen schaar nodig
  - houdt de compressiedruk constant
  - glijdt niet weg als het vochtig

  is Zelfklevend Flex Bandages ter ondersteuning van de benen van het paard Ook geschikt voor het omwikkelen van bits en demping van hackamores en neusriemen. sealtex.
   ook, nieuwe, patent-geregistreerde technologie uit de VS - met geïntegreerd wondverband
  Flex Bandages met absorberend gemodificeerd schuim
  - ideale opname van vloeistoffen, aanpasbaar aan het benodigde volume
  - ideaal om te gebruiken bij schaafwonden en open zweren
  - Bevordert genezing
  - Eenvoudig in gebruik, geen schaar nodig
  - houdt constante compressiedruk

  - pad gemaakt van gemodificeerd schuim en een PowerFlex-cohesie in één

 • Stalbeschermers

  Stalbeschermers, Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Stalbeschermers ook als transport beschermers ✔ Merken als:  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka ✅ Star. Beenbeschermers voor op stal en of in de trailer. Handige stabiele beenbeschermers uitgerust met een buitenkant van hoge kwaliteit en een afneembare bandages. Anatomisch gevormde, 4 sterke klittenbandsluitingen zorgen voor een ideale pasvorm en een stevige grip. Beenbescherming ook voor achter te leveren.

 • Transportbeschermers

  Transportbeschermers Paard, Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Beschermers voor transport paard ✔ Merken als:  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka ✅ Star.

  Koop je transportbeschermers voor jouw paard of pony in de online ruitershop van Paardenkruiden.

  Transportbeschermers worden, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt om de benen van het paard te beschermen tijdens transport. Sommige paarden kunnen zich lelijk verwonden wanneer ze op de trailer staan. Voorkom nare verwondingen en kijk snel verder in het assortiment van Paardenkruiden.

  Een goede transportbeschermer bestaat uit een goed ademend materiaal, om te voorkomen dat het paarden been te warm wordt. Dit kan namelijk weer leiden tot vervelende blessures bij uw paard of pony.

  Transportbeschermers zijn er in verschillende varianten. De lage varianten beschermen het paardenbeen vanaf de voorknie tot aan de hoef. De hoge variant transportbeschermers beschermen het paardenbeen vanaf de voorknie of hak tot een gedeelte van de hoef.

  Met deze verschillen varianten en uitvoeringen zijn ook vaak de hoefballen beschermd. Een bijkomend voordeel bij het gebruik van transportbeschermers is het schoonhouden van het gewassen paardenbeen wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent op concours of naar een keuring.

  Transportbeschermers zijn dus leverbaar in verschillende materiaal soorten, dit geldt voor zowel de buitenstof als voor de binnen voering.

  Veel gebruikt zijn transportbeschermers van de materialen neopreen, polyester en fleece. Naast een ruime keuze in het soort materiaal, heeft Paardenklruiden ook een ruime keuze in het aantal merken. Populaire merken zijn onder andere Waldhausen, Horka Pfiff enzovoorts. Voor producten specifiek van deze merken kun je een kijkje nemen op onze merken pagina.

  Net als bij andere beenbescherming, is het van belang dat de transportbeschermers goed om het paardenbeen passen. Wanneer de transportbeschermers te klein zijn kan dit de bloedtoevoer naar het paardenbeen belemmeren. Daarnaast zullen de beschermers dan ook niet de nodige bescherming bieden.

  Transportbeschermers welke te groot zijn, zullen gaan afzakken. Dit geeft het nodige ongemak bij het paard, daarnaast zullen ook deze beschermers niet meer de nodige bescherming bieden.

  Wil je meer weten stuur ons gerust een email met je uitgebreide vraag naar info@paardenkruiden.nl

 • Springschoenen

  Springschoenen voor paarden, Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Springschoenen ✔ Merken als:  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka ✅ Star.

  Springschoenen koop je gemakkelijk online in de ruitershop van Paardenkruiden. Springschoenen zijn er tegenwoordig in alle soorten, kleuren en maten.

  Ze worden gemaakt van rubber, neopreen, leer, soft gel, kunststof en fleece. Springschoenen worden gebruikt om de hoef, hoefballen en de kroonrand van het paard te beschermen. Daarnaast worden ze veel gebruikt om te voorkomen dat het paard met zijn achtervoeten de ijzers van zijn voervoeten er aftrapt.

  Neem snel een kijkje in het assortiment van Paardenkruiden.

  Springschoenen moeten zijn voorzien van een sterke klittenbandsluiting, waardoor het aan en af doen erg eenvoudig is. Springschoenen zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Je kunt kiezen voor simpel zwart of wit, maar je kunt ook kiezen voor een knal kleur als roze of geel rijk ingezet met strass steentjes. Daarnaast kun je kiezen voor springschoenen met glitters, een bont randje om schuurplekken te voorkomen, diamantjes, een croco print, lak, de Nederlandse vlag of negentien andere nationaliteiten en andere leuke printjes.

  Tegenwoordig zijn er voor vele springschoenen ook bijpassende been- of peesbeschermers verkrijgbaar, zodat je altijd in stijl kunt rijden.

  Voordat je nieuwe springschoenen gaat kopen, is het belangrijk om te weten waarvoor je ze gaat gebruiken. Wanneer je de springschoenen gaat gebruiken voor lange buitenritten, eventing of strandritten is het belangrijk dat ze een stevige sluiting moeten hebben.

  Daarbij is het belangrijk dat deze sluiting in aanraking met water niet snel los gaat. Springschoenen welke dagelijks in de training of in de weide gebruikt worden moeten gemakkelijk sluiten. Daarnaast is het wenselijk dat deze goed wasbaar en afneembaar zijn.

  Tussen de wasbeurten door kunnen de springschoenen eenvoudig schoon gehouden worden met een harde borstel. Met deze borstel kan eenvoudig het zand van de springschoenen geveegd worden om irritatie te voorkomen.

 • Cooling Beschermers

  Cooling Beschermers

 • Bandage Onderleggers

  Bandages onderleggers, Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Onderleggers ook voor transport van paard ✔ Merken als:  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka ✅ Star. voor paarden koop je het voordeligst bij de online ruitershop van Paardenkruiden.

  In de dressuursport wordt veelvuldig gebruik gemaakt van bandages tijdens de training of een show. Er zijn verschillende soorten bandages verkrijgbaar, welke elk een andere functie hebben. Al onze onderleggers zijn gewatteerd uitgevoerd.

  Wenst u meer uitleg of informatie mailt u ons dan via info@paardenkruiden.nl

 • Opberg Tassen

  Wenst u een tas om gemakkelijk uw bandages in op te bergen?, Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ Tas voor peesbeschermers en bandages ✔ Merken als:  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka ✅ Star. met deze tassen bieden wij u een ruime keuze in mogelijkheden om ze keurig netjes gesorteerd en geordend te bewaren

 • Shetty Beenbescherming

  Peesbeschermers en strijklappen speciaal voor shetty`s op 1 handige pagina. Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ been bescherming voor shetlander ✔ Merken als:  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen ✅ Pfiff ✅ Horka ✅ Star. Ruime keuze aan kleuren en vormen voor de allerkleinste ponies.

  Gebruik ze bij de training voor de koets of ander aangespannen werk

  Wenst u meer informatie mailt u dan naar info@paardenkruiden.nl

Toont 1 - 119 van de 119 items
Toont 1 - 119 van de 119 items