Longeerlijn

Longeerlijn, ook wel longe genoemd. De longeerlijn is de meest bekende en de meest gebruikte trainingsmethode vanaf de grond door ruiter en amazone. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren zoals roze, blauw, wit, zwart of grijs. Wat een must is bij een longeerlijn dat hij niet te kort is en makkelijk en zacht in de hand ligt. Verstandig is het ...

Longeerlijn, ook wel longe genoemd. De longeerlijn is de meest bekende en de meest gebruikte trainingsmethode vanaf de grond door ruiter en amazone. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren zoals roze, blauw, wit, zwart of grijs. Wat een must is bij een longeerlijn dat hij niet te kort is en makkelijk en zacht in de hand ligt. Verstandig is het wel om tijdens het longeren van paard en/of pony er handschoenen worden gedragen. Dit omdat het paard tijdens het longeren wel eens een onverwachte beweging kan maken. Uit schrik reactie knijpt men de handen samen en wordt de longeerlijn door de handen heen getrokken met verwondingen tot gevolg.

Bij het dragen van handschoenen kan dit wordt voorkomen, er is ook een betere grip op de longe wat ook weer het contact tussen ruiter en paard kan verbeteren.

Longeerlijnen zijn er in verschillende grote zoals 5m, 8m, 10 en 12 meter. De meest verkochte longeerlijn is de lengte van 8 meter welke voldoende vrijheid geeft om het paard op veilige afstand te longeren.

Meer

Longeerlijn Er zijn 9 producten

Toont 1 - 9 van de 9 items
Toont 1 - 9 van de 9 items