Longeren

Longeren van een jong paard kun je tegen problemen aanlopen. Het paard zal immers niet meteen begrijpen dat hij/zij rondjes om jou heen moet lopen. Daarom beginnen veel mensen om het paard los te zetten is een kleinere ruimte dan een buiten of binnen-bak of er wordt een stuk van afgezet. Als je uiteindelijke ervoor kiest om het paard te longeren...

Longeren van een jong paard kun je tegen problemen aanlopen. Het paard zal immers niet meteen begrijpen dat hij/zij rondjes om jou heen moet lopen. Daarom beginnen veel mensen om het paard los te zetten is een kleinere ruimte dan een buiten of binnen-bak of er wordt een stuk van afgezet. Als je uiteindelijke ervoor kiest om het paard te longeren met singel en bijzetteugels moet je het juiste materiaal hebben. Vaak wordt gedacht dat longeren makelijk is en het paard gewoon een paar rondjes loopt maar niks is minder waar.

De juiste tuigage is van belang niet goed of niet goed passend materiaal zorgt ook voor problemen.

Gelukkig zijn veel boeken en is er op youtube vele filmpjes te zien over het longeren van een paard.

Kies als eerste een doel wat je met het longeren wil bereiken, want zonder doel waar je uiteindelijk wil komen zal een training weinig zin hebben.

Meer

Longeren Er zijn 44 producten

Subcategorieën

 • Longeerlijn

  Longeerlijn, ook wel longe genoemd. De longeerlijn is de meest bekende en de meest gebruikte trainingsmethode vanaf de grond door ruiter en amazone. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren zoals roze, blauw, wit, zwart of grijs. Wat een must is bij een longeerlijn dat hij niet te kort is en makkelijk en zacht in de hand ligt. Verstandig is het wel om tijdens het longeren van paard en/of pony er handschoenen worden gedragen. Dit omdat het paard tijdens het longeren wel eens een onverwachte beweging kan maken. Uit schrik reactie knijpt men de handen samen en wordt de longeerlijn door de handen heen getrokken met verwondingen tot gevolg.

  Bij het dragen van handschoenen kan dit wordt voorkomen, er is ook een betere grip op de longe wat ook weer het contact tussen ruiter en paard kan verbeteren.

  Longeerlijnen zijn er in verschillende grote zoals 5m, 8m, 10 en 12 meter. De meest verkochte longeerlijn is de lengte van 8 meter welke voldoende vrijheid geeft om het paard op veilige afstand te longeren.

 • Longeersingel

  Longeersingel, is erg handig voor een variatie in de training van paard en pony. De singel is bedoeld om hulpteugels aan te bevestigen en zo een paard een betere training te kunnen geven.

  Een longeersingel is uiterst geschikt om voorwaarts neerwaarts te trainen maar ook de nageeflijkheid van het paard kan hier uitstekend met gebruik van de juiste hulpteugels getraind worden.

 • Kaptoom

  Kaptoom, is een heel stevig halster met ringen op de neusriem waar de longeerlijn aan bevestigd kan worden. Om de longeerlijn en of teugels aan de kaptoom te bevestigen spaar je de gevoelige mond van het paard. Een kaptoom is een vriendelijke manier van trainen van het paard.

  Een kaptoom is er in het nylon met zachte kussens onder het kopstuk en neusriem. Ook zijn ze in het leder met stevige ringen en super zacht onderlegd.

  De kaptoom is ideaal voor het trainen van jonge paarden!

 • Longeerhulp

  Longeerhulp, Het woord zegt het al een hulp bij het longeren. Makkelijk in gebruik en super fijn voor het aanleren van voorwaarts neerwaarts en de rug ontspannen te kunnen gebruiken. De longeerhulp leg je over de rug van het paard de beide uiteinde worden aan elkaar verbonden door een ring en tussen de voorbenen van het paard bevestigd aan beide bitringen en/of kaptoom. Door de lichte druk gaat het paard nageeflijk zijn en voorwaarts neerwaarts lopen.

  Een longeerhulp een een paard vriendelijke manier van trainen en makkelijk in gebruik geen singel dekje of bijzetteugels nodig.

 • Longeerbitstukje

  Longeerbitstukje is een bitstukje voor de bevestiging aan het bit daaraan kan de longeerlijn bevestigd worden. Het bitstukje kan 1 of 2 ringen hebben. en in de meeste trendy kleuren zoals rood, blauw, zwart in het nylon of van leder. Het longeerbitstukje is een handig hulpmiddel tijdens het longeren van uw paard.

  Het longeerbitstukje heeft aan beide kanten een musketon haak voor de bevestiging aan het bit.

 • Longeerdekje

  Longeerdekje, een dekje voor de longeersingel. Handig in de vorm van de longeersingel voor optimale ventilatie. Het longeerdek is er om schuurplekken van de longeersingel te voorkomen. Heeft u ook al eens van foamschuim gehoord dit een zeer zacht schuim die het lichaam van het paard anatomisch volgt. Het zorgt voor de grootst mogelijke drukverdeling wat zeer vriendelijk is voor het paard.

  Het longeerdekje is er in de kleur rood, zwart, blauw en azuur blauw.

 • Bijzetteugels Longeren

  Bijzetteugels Longeren kunnen gebruikt worden tijdens het rijden en/of longeren. Het doel van een bijzetteugel is het neerwaarts, opwaarts, horizontaal evenwicht in de buiging van het lichaam van het paard verbeterd kan worden. Ook worden bijzetteugels gebruikt om de nageeflijkheid te verbeten. Deze hulpteugels bestaan uit 2 riemen met of zonder rubber en of D -ringen om de maat individueel te kunnen verstellen.

  De bijzetteugels zijn van kunststof webmateriaal, elastiek of van leder gemaakt. Ze worden aan het zadel bevestigd of aan een longeersingel,, de andere kant wordt bevestigd aan het bit.

  Als je moeite hebt met het voorwaarts neerwaarts waarbij het paard met het hoofd naar het bit toe komt. Kan het een goede training zijn om met bijzetteugels te werken.

Toont 1 - 44 van de 44 items
Toont 1 - 44 van de 44 items