Product filter

Geactiveerde filters:
Staat
Fabrikant

Bloed Kruiden

Informatie

Aanbiedingen

Bloed Kruiden

Zuiver-bloed voor een paard hoe belangrijk is dat nu precies?

Gezond bloed voor paard en of pony is ook een belangrijk onderdeel van een gezond lichaam. Een paard heeft zo’n 40 liter bloed in zijn lichaam. Het bloed bestaat uit bloedplasma en bloedcellen witte, rode en ook bloedplaatjes. Het bloed is verantwoordelijk voor onderhoud van cellen en...

Zuiver-bloed voor een paard hoe belangrijk is dat nu precies?

Gezond bloed voor paard en of pony is ook een belangrijk onderdeel van een gezond lichaam. Een paard heeft zo’n 40 liter bloed in zijn lichaam. Het bloed bestaat uit bloedplasma en bloedcellen witte, rode en ook bloedplaatjes. Het bloed is verantwoordelijk voor onderhoud van cellen en het plasma zorgt ervoor dat het bloed stroomt.

Bij het paard transporteert de rode bloedcellen het zuurstof en geven het bloed de rode kleur, de witte bloedcellen houden het immuunsysteem op pijl, het transporteert de cellen die ziektekiemen uitschakelen en ook cellen die juist wonden helen.

Je kunt dus stellen dat de witte bloedcellen erg belangrijk zijn bij het herstel van huid en herstel na ziekte. Tijdens zo’n gevecht tegen ziektes sterven veel witte bloedcellen af. Waardoor een tekort van witte bloedcellen ontstaat als het lichaam niet snel genoeg witte kan aanmaken. Daarom is het belangrijk dit afweersysteem goed te onderhouden.

Het bloed reguleert ook de lichaamstemperatuur en zorgt voor het vervoeren van voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten maar ook de hormonen worden via het bloed verspreid. Daarom is het ook belangrijk dat het bloed goed blijft stromen door gezonde plasma.

Het plasma vervoerd ook o.a. glucose, vanuit daar gaat het naar je spieren en overige organen.

Glucose is de brandstof voor het lichaam van het paard. Paarden hebben behoefte aan een rantsoen met een constante, trage aanvoer van glucose vanuit de darm zoals bij lang stengelig gras en kruiden.

Je kunt je zelf wel indenken dat als het transport (de aderen) niet goed zijn dat er dan ook juist problemen ontstaan. Dit kan zijn

 • Vocht ophoping (met name in de benen)
 • Huid problemen (Mok en of eczeem)
 • Lusteloos
 • Wondjes die niet goed helen
 • Stijf in de spieren
 • Als een paard een wondje heeft stolt het al snel waardoor een wond geneest. Maar soms treedt er een stolling op in een ader en deze kan een bloedvat volledig afsluiten dat veroorzaakt weer Trombose. Dit komt gelukkig niet veel voor maar wel vaker bij paarden met overgewicht. Het bloed wordt vetter en hoopt zich op in de aders, dit kan dan zo’n afsluiting veroorzaken.

Hou de aderen van je paard optimaal zodat het bij problemen optimaal zijn werk kan blijven doen en zo het bloed weer schoon en vitaal is. Daarbij is natuurlijk voldoende beweging erg belangrijk als ook een goede voeding.

Er zijn ook kruiden en of supplementen speciaal voor paard en pony die het bloed zuiveren (reinigen),dit zou een gerelateerd product kunnen zijn. Gezond bloed voor paard en pony. Alle producten zijn met zorg behandeld om hun geur en de krachtige werking te behouden. De juiste verhouding in het product en behandeling met zorg, zonder geur, kleur en smaakstoffen maar ook zonder conserveringsmiddelen is erg belangrijk, want een paard die zich niet lekker voelt moet niet nog meer rotzooi naar binnen krijgen omdat het lichaam dan nog harder moet werken.

De mix is zorgvuldig samengesteld op hun positieve werking op het bloed en ook op de antiseptische werking.

Wat is antiseptische werking van kruiden?

Kruiden bevatten vaak grote hoeveelheden geconcentreerde antioxidanten. Gedroogde of verse kruiden kunnen immuun verhogend zijn en een antiseptische werking hebben. Antiseptisch is eigenlijk een benaming voor de ontstekingsremmende eigenschap en het is bacteriën, schimmel- en parasiet werend.

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn stoffen die het paard beschermen tegen vrije radicalen en daarmee tegen allerlei (chronische) ziektes. 

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn gevaarlijke atomen/moleculen die veel schade kunnen aanrichten. Antioxidanten zorgen dat deze worden opgeruimd. De radicalen krijgt het paard van binnen uit bij het verteringsproces of van buiten af via de lucht, het voer en of weide. Als je paard te weinig antioxidanten binnen krijgt hebben de vrije radicalen alle ruimte om ziektes te veroorzaken. Vrije radicalen kunnen zorgen voor de oxidatie in het bloed.

Wat is Oxidatie in het bloed?

Oxidatie kun je het beste vergelijken met roest op ijzer. Dat gebeurd er dan in een ader. Het hoopt op en verstopt de bloed toevoer.

Al deze moleculen zijn niet te zien met het blote oog, maar kunnen dus wel grote gevolgen hebben op het lichaam van een paard.

Zorg ervoor dat het paard voldoende variatie heeft in voer waar antioxidanten in zitten. Dit kun je vinden in fruit en kruiden. Helaas zit er in fruit ook suikers die voor bepaalde paarden weer andere klachten kunnen veroorzaken.

Onze kruiden voor paarden worden speciaal op deze eigenschappen geselecteerd en onderworpen aan de grootst mogelijke zorg en zijn zelfs geschikt voor humane consumptie maar dan zeker in een lagere dosering omdat onze kruiden erg krachtig zijn, maar alle hygiëne en regels met betrekking tot verwerking worden op hoog niveau uitgevoerd. Wat goed is voor de mens moet ook zeker goed worden uitgevoerd voor onze paarden.

Zuiverbloed kruid omdat bloed zorgt voor energie en herstel!

Meer

Bloed Kruiden Er zijn 7 producten

Toont 1 - 7 van de 7 items
 • € 11,95
  Beoordeling(en): 1

  Brandnetelblad Paard THS Brandnetelblad THS voor uw paard of pony een 100 % natuurlijk aanvullend diervoeder ter ondersteuning van het herstellend vermogen van de weerstand, bloedsomloop en spijsvertering. 100% natuurlijke kruiden ook geschikt voor humane consumptie De samenstelling bestaat uit: Gesneden brandnetelblad, zonder kunstmatige geur, kleur en...

  € 11,95
 • € 14,95
  Beoordeling(en): 0

  Kleefkruid Paard THS Kleefkruid paard een natuurlijk aanvullend diervoeder ter ondersteuning van het herstellend vermogen van de huid en vochtbalans. De 100% natuurlijke kruiden De samenstelling bestaat uit: Kleefkruid, Zonder kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen. Inhoud 500 gram “THS natuurlijk goed voor uw paard” Een 100% natuurlijke aanvullend...

  € 14,95
 • € 13,95
  Beoordeling(en): 1

  Calendula Officinalis Goudsbloem Calendula Officinalis Goudsbloem voor het paard, De Calendula officinalis ook wel bekent onder de naam goudsbloem. Deze fijngesneden bloemen en de blaadjes zijn een aanvullend diervoeder ter ondersteuning van het natuurlijk herstellend vermogen van huid, gal en lever. De 100% natuurlijke kruiden ondersteunen de...

  € 13,95
 • € 29,95
  Beoordeling(en): 0

  Driekleurig Viooltjes Kruid Een aanvullend diervoeder ter ondersteuning van het natuurlijk herstellend vermogen van huid, gewrichten en luchtwegen. Het 3kleurig viooltje voor paard en pony voor inwendig of uitwendig gebruik. "THS Horsecare natuurlijk goed voor het paard" Let ook op onze staffelprijzen, bij meerdere afnames hogere korting.

  € 29,95
 • € 21,95
  Beoordeling(en): 1

  Lymf Drain Mix Een aanvullend diervoeder voor paarden ter ondersteuning van de reinigende werking van de lymfe en de afvoer van afvalstoffen bij het paard. Vele soorten kruiden en planten zijn er verwerkt in dit product met de grootst mogelijke kwaliteit en zorg, tevens geschikt voor humane consumptie.  100% Natuurlijk zonder kunstmatige...

  € 21,95
 • € 31,95
  Beoordeling(en): 1

  THS Zuiverbloed Kruid THS Zuiverbloed kruid een aanvullend diervoeder voor paarden ter ondersteuning aan het herstellend vermogen van het bloed, ondersteuning van de bloedsomloop en afvoer van afvalstoffen. Vele soorten kruiden en planten verwerkt in dit product zonder toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen. De...

  € 31,95
 • € 19,95
  Beoordeling(en): 0

  THS Glucosine een aanvullend diervoeder voor paarden ter ondersteuning aan het herstellend vermogen van het bloed, ondersteuning van de bloedsomloop, afvoer van afvalstoffen en een evenwichtige suikerstofwisseling. Vele soorten kruiden en planten verwerkt in dit product zonder toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen. De...

  € 19,95
Toont 1 - 7 van de 7 items