Product filter

Geactiveerde filters:
Staat
Fabrikant

Bloed

Informatie

Aanbiedingen

Bloed

Gezond Bloed voor een paard hoe belangrijk is dat nu precies?

Gezond bloed voor paard en of pony is ook een belangrijk onderdeel van een gezond lichaam. Een paard heeft zo’n 40 liter bloed in zijn lichaam. Het bloed bestaat uit bloedplasma en bloedcellen witte, rode en ook bloedplaatjes. Het bloed is verantwoordelijk voor onderhoud van cellen en...

Gezond Bloed voor een paard hoe belangrijk is dat nu precies?

Gezond bloed voor paard en of pony is ook een belangrijk onderdeel van een gezond lichaam. Een paard heeft zo’n 40 liter bloed in zijn lichaam. Het bloed bestaat uit bloedplasma en bloedcellen witte, rode en ook bloedplaatjes. Het bloed is verantwoordelijk voor onderhoud van cellen en het plasma zorgt ervoor dat het bloed stroomt.

Bij het paard transporteert de rode bloedcellen het zuurstof en geven het bloed de rode kleur, de witte bloedcellen houden het immuunsysteem op pijl, het transporteert de cellen die ziektekiemen uitschakelen en ook cellen die juist wonden helen.

Je kunt dus stellen dat de witte bloedcellen erg belangrijk zijn bij het herstel van huid en herstel na ziekte. Tijdens zo’n gevecht tegen ziektes sterven veel witte bloedcellen af. Waardoor een tekort van witte bloedcellen ontstaat als het lichaam niet snel genoeg witte kan aanmaken. Daarom is het belangrijk dit afweersysteem goed te onderhouden.

Het bloed reguleert ook de lichaamstemperatuur en zorgt voor het vervoeren van voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten maar ook de hormonen worden via het bloed verspreid. Daarom is het ook belangrijk dat het bloed goed blijft stromen door gezonde plasma.

Het plasma vervoerd ook o.a. glucose, vanuit daar gaat het naar je spieren en overige organen.

Glucose is de brandstof voor het lichaam van het paard. Paarden hebben behoefte aan een rantsoen met een constante, trage aanvoer van glucose vanuit de darm zoals bij lang stengelig gras en kruiden.

Je kunt je zelf wel indenken dat als het transport (de aderen) niet goed zijn dat er dan ook juist problemen ontstaan. Dit kan zijn

 • Vocht ophoping (met name in de benen)
 • Huid problemen (Mok en of eczeem)
 • Lusteloos
 • Wondjes die niet goed helen
 • Stijf in de spieren
 • Als een paard een wondje heeft stolt het al snel waardoor een wond geneest. Maar soms treedt er een stolling op in een ader en deze kan een bloedvat volledig afsluiten dat veroorzaakt weer Trombose. Dit komt gelukkig niet veel voor maar wel vaker bij paarden met overgewicht. Het bloed wordt vetter en hoopt zich op in de aders, dit kan dan zo’n afsluiting veroorzaken.

Hou de aderen van je paard optimaal zodat het bij problemen optimaal zijn werk kan blijven doen en zo het bloed weer schoon en vitaal is. Daarbij is natuurlijk voldoende beweging erg belangrijk als ook een goede voeding.

Er zijn ook kruiden en of supplementen speciaal voor paard en pony die het bloed ondersteunen. Gezond bloed voor paard en pony. Alle producten zijn met zorg behandeld om hun geur en de krachtige werking te behouden. De juiste verhouding in het product en behandeling met zorg, zonder geur, kleur en smaakstoffen maar ook zonder conserveringsmiddelen is erg belangrijk, want een paard die zich niet lekker voelt moet niet nog meer rotzooi naar binnen krijgen omdat het lichaam dan nog harder moet werken.

Al onze producten worden zorgvuldig samengesteld.

Wat is antiseptische?

Kruiden kunnen grote hoeveelheden geconcentreerde antioxidanten bevatten. Gedroogde of verse kan het het immuun systeem ondersteunen . Antiseptisch is eigenlijk een benaming voor de ontstekingsremmende eigenschap en het is bacteriën, schimmel- en parasiet werend of ondersteunend.

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn stoffen die het paard beschermen tegen vrije radicalen en daarmee tegen allerlei (chronische) ziektes. 

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn gevaarlijke atomen/moleculen die veel schade kunnen aanrichten. Antioxidanten zorgen dat deze worden opgeruimd. De radicalen krijgt het paard van binnen uit bij het verteringsproces of van buiten af via de lucht, het voer en of weide. Als je paard te weinig antioxidanten binnen krijgt hebben de vrije radicalen alle ruimte om ziektes te veroorzaken. Vrije radicalen kunnen zorgen voor de oxidatie in het bloed.

Wat is Oxidatie in het bloed?

Oxidatie kun je het beste vergelijken met roest op ijzer. Dat gebeurd er dan in een ader. Het hoopt op en verstopt de bloed toevoer.

Al deze moleculen zijn niet te zien met het blote oog, maar kunnen dus wel grote gevolgen hebben op het lichaam van een paard.

Zorg ervoor dat het paard voldoende variatie heeft in voer waar antioxidanten in zitten. Dit kun je vinden in fruit en kruiden. Helaas zit er in fruit ook suikers die voor bepaalde paarden weer andere klachten kunnen veroorzaken.

Onze kruiden voor paarden worden speciaal op deze eigenschappen geselecteerd en onderworpen aan de grootst mogelijke zorg en zijn zelfs geschikt voor humane consumptie maar dan zeker in een lagere dosering omdat onze kruiden erg krachtig zijn, maar alle hygiëne en regels met betrekking tot verwerking worden op hoog niveau uitgevoerd. Wat goed is voor de mens moet ook zeker goed worden uitgevoerd voor onze paarden.

Gezond bloed omdat bloed zorgt voor energie en herstel!

Meer

Bloed Er zijn 8 producten

Toont 1 - 8 van de 8 items
 • € 16,95

  Kurkuma Paard Gemalen Koenjit THS Kurkuma of Curcuma gemalen koenjit een aanvullend diervoeder voor uw paard en pony bestaande uit 100% natuurlijke kruiden. De samenstelling bestaat uit: Gemalen curcuma (koenjit) Geen toegevoegde kunstmatige kleur, geur en smaakstoffen of conserveermiddelen. Inhoud 800 gram “THS natuurlijk goed voor uw paard” Een...

  € 16,95
 • € 11,95

  THS Brandnetelblad voor paarden Brandnetelblad voor uw paard of pony, de natuurlijke ondersteuning van de bloedsomloop en afvoer van afvalstoffen een 100 % natuurlijk aanvullend diervoeder zonder kunstmatige conserveringsmiddelen, geur, kleur en smaakstoffen THS gesneden brandnetelblad voor paarden is met grote zorg samengesteld en verwerkt tot een humane...

  € 11,95
 • € 14,95

  THS Kleefkruid voor paarden Kleefkruid paard een natuurlijk aanvullend diervoeder voor de huid en vochtbalans De 100% natuurlijke kruiden zijn vrij van geur, kleur en of smaakstoffen De samenstelling bestaat uit: Gesneden Kleefkruid voor paarden “THS natuurlijk goed voor uw paard” Een 100% natuurlijke aanvullend diervoeder. Let ook op onze staffelprijzen,...

  € 14,95
 • € 13,95

  Calendula Officinalis Goudsbloem Calendula Officinalis Goudsbloem voor het paard, De Calendula officinalis ook wel bekent onder de naam goudsbloem. Deze fijngesneden bloemen en de blaadjes zijn een aanvullend diervoeder ter ondersteuning van het natuurlijk herstellend vermogen van huid, gal en lever. De 100% natuurlijke kruiden ondersteunen de...

  € 13,95
 • € 29,95

  THS Tricolore Mix Driekleurig viooltje Een aanvullend diervoeder voor paarden op basis van kruiden, ondersteuning van de huid, gewrichten en luchtwegen. De conditie waarin het paard functioneert is beïnvloedbaar door verschillende factoren. Maar ook het voerbeleid kan hierbij een grote rol spelen. Het 3kleurig viooltje voor paard en pony voor inwendig of...

  € 29,95
 • € 21,95

  Lymfino Mix Een aanvullend diervoeder op basis van kruiden voor paarden ter ondersteuning bij de natuurlijke werking van de lymf. Vele soorten kruiden en planten zijn er verwerkt in dit product met de grootst mogelijke kwaliteit en zorg.  100% Natuurlijk zonder kunstmatige conserveringsmiddelen, smaakstoffen en of kleurstoffen.  Inhoud 500 gram ruim...

  € 21,95
 • € 32,95

  THS Pure Mix Pure mix een natuurlijk aanvullend diervoeder op basis van kruiden voor paarden. De conditie waarin het bloed functioneert wordt door vele factoren bepaald en beinvloed zoals via de voeding, weersomstandigheden en de wijze waarop het paard gehouden wordt enzovoort.. Gezonde weerstand is van groot belang voor het welzijn van het paard. Pure...

  € 32,95
 • € 19,95

  THS Glucosine Een aanvullend diervoeder op basis van kruiden voor paarden ter ondersteuning van de verstoorde suikerstofwisseling, energie huishouding. Vele soorten kruiden en planten verwerkt in dit product zonder toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen. De samenstelling bestaat uit: Polygonum, gezegende distel kruid,...

  € 19,95
Toont 1 - 8 van de 8 items