Paarden Bit

Informatie

Aanbiedingen

Paarden Bit

Paarden Bit

Een paarden bit is slechts een klein begrip uit het aanbod aan bitten, trensen, pelhams en stangen verkrijgbaar voor een paard pony of ook uw shetlander.

Deze zijn er als enkelgebrokendubbelgebroken en zelf als een ophaaltrens.

Welk bit voor welk soort gebruik? dat is eigenlijk te kort om elk bit goed te kunnen beschrijven. Al onze...

Paarden Bit

Een paarden bit is slechts een klein begrip uit het aanbod aan bitten, trensen, pelhams en stangen verkrijgbaar voor een paard pony of ook uw shetlander.

Deze zijn er als enkelgebrokendubbelgebroken en zelf als een ophaaltrens.

Welk bit voor welk soort gebruik? dat is eigenlijk te kort om elk bit goed te kunnen beschrijven. Al onze bitten zijn voor u onderverdeeld in aparte categorieën waarbij u snel een keuze kunt maken uit welk bit voor uw paard het beste bij hem of haar past.

Veel mensen kiezen voor een Happy Mouth bit ivm een betere werking van de speeksel klieren in de mond, vooral bij jonge te beleren paarden.

Uw bit in combinatie met het juiste hoofdstel is een geschenk in de samenwerking tussen mens en dier

Heeft u vragen over de materialen van onze bitten of onze merken bitten mailt u gerust naar onze klantenservice

Meer

Paarden Bit Er zijn 73 producten

Subcategorieën

 • Bit Enkelgebroken

  Bit Enkelgebroken watertrens oefent druk uit op de mondhoeken tong en gehemelte van het paard. Dit bit heeft een scherpe inwerking. Een watertrens is een bit met losse ringen vaak worden deze ringen bedekt met een bitring omdat het nog wel eens kan gebeuren dat de lip van het paard tussen de ringen komt, wat dan weer onnodig leed veroorzaakt.

  Als je rijd met een enkelgebroken bit / Watertrens wees je er van bewust van de scherpe inwerking.

 • Enkelgebroken Bustrens

  Enkelgebroken Bustrens

 • Bit Dubbelgebroken

  Bit Dubbelgebroken

 • Dubbelgebroken Bustrens

  Dubbelgebroken Bustrens

 • Ongebroken Bit

  Ongebroken Bit

 • Stang & Trens Bit

  Stang voor de stang en trens combinatie. Merk Nathe, Waldhausen busse ruitersport. alle top merken voor een bit met de laatste technologie. Een stang in maat 12, 13, 14 wij hebben ook kunststof stangen voor vriendelijker contact.

 • Baucher Bit

  Baucher Bit ligt rustig in de mond van het paard. Hebben lichte hefboomwerking en hebben een aparte ring voor de bevestiging van de bakstukken. De overgang naar stang en trens kan soepel verlopen door het gebruik van dit bit. De baucher bit vergemakkelijkt de buiging in de nek.

 • Kimblewick Bit

  Kimblewick Bit dit van oorsprong Spaanse Bit valt onder de categorie pelhams maar met een lichtere werking hoe lager de teugel wordt bevestigd hoe scherper de inwerking is bij het paard. Dit bit is met 1 teugel te gebruiken. Onervaren ruiters en of jonge paarden kunnen dit bit beter niet gebruiken. Het bit is zeer bekend onder de springruiters.

  Het bit wordt gebruikt in combinatie met een kinketting, daardoor heeft het mede zijn hefboomwerking.

 • Kneveltrens

  Kneveltrens is een goed bit voor de springsport en het beleren van jonge paarden. De zijdelingse druk zorgt ervoor dat het paard eerder de gewenste kant op stuurt zonder het bit door de mond te trekken. Een kneveltrens kunt u bij ons ook in het kunststof kopen.

  Het bit ligt stabiel in de mond van het paard door de stangen aan de ringen die voorkomen dat het bit door de mond getrokken wordt.

 • Pelham Bit

  Pelham Bit 1 van de meest gebruikte bitten vooral door de springruiters. De pelham heeft een sterke hefboomwerking en heeft een scherpere werking dan bijvoorbeeld een kimblewick bit. Je kunt de pelham op 2 manieren gebruiken met en zonder pelhamriempjes. De riempjes zorgen voor een gelijkmatige druk voor een hefboomwerking. Zonder riempjes is deze inwerking wat scherper.

 • Pessoa Bit

  Pessoa Bit is een bit met 3 ringen ook wel 3-ring trens genoemd. Dit bit heeft aan de onder zijden en bovenzijde een extra ring. De bovenste zijn voor de bakstukken en de onderste zijn voor de teugels. Je kunt ook kiezen voor een dubbele teugel en of de teugel aan de grote ring te bevestigen. Het pessoa bit kan worden gebruikt met en zonder kinriem dit bepaalt ook de scherpte van de inwerking op de paardenmond.

 • Ophaaltrens

  Ophaaltrens

  dit soort bit zorgt ervoor dat het paard met zijn hoofd meer omhoog gaat lopen. Dit bit heeft een werking die anders is dan bijvoorbeeld een Pessoa bit.

 • Hackamore

  Hackamore

 • Western Bit

  Western Bit

 • Liverpool Menbit

  Liverpool Menbit online in deze paardenwinkel.

  Een liverpool bit is om te mennen. Het is een bit met hefboomwerking. De mondstukken zijn net als bij andere bitten in ongebroken, dubbelgebroken, enkelgebroken en van rubber zijn. Dankzij de verschillende ogen waar de teugels aan bevestigd worden bepalen hoe scherp de inwerking van het bit is.

 • B-Stang Menbit

  B-Stang Menbit

 • Bit Accessoires

  Bit Accessoires

 • Happy mouth bit

  Happy mouth bit,

  Het origineel Appel bit gearomatiseerde voor GELUKKIGE MOND
  Bitten voor paarden met appel smaak
  Paarden houden van de blijvende appelsmaak van dit bit omdat het de kauwactiviteit stimuleert. Glad kunststof oppervlak, bitringen en schakels van roestvrij staal.

Toont 1 - 73 van de 73 items
Toont 1 - 73 van de 73 items