Stress

Stress kruiden voor een paard? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

Stress komt heel veel voor bij paarden, dit omdat paarden vlucht dieren zijn en dus snel op hun hoede zijn voor aankomend gevaar. Natuurlijk hoeft een paard niet altijd in de stress te schiete...

Stress kruiden voor een paard? Ruime keuze ✔ Achteraf betalen mogelijk ✔ kruiden voor paard en pony ✔ Merken als: THS Horsecare  ✅ Sectolin ✅ Waldhausen

Stress komt heel veel voor bij paarden, dit omdat paarden vlucht dieren zijn en dus snel op hun hoede zijn voor aankomend gevaar. Natuurlijk hoeft een paard niet altijd in de stress te schieten als er bijvoorbeeld een plastic zakje opwaait. Het paard mag best schrikken maar wel beheersbaar schrikken, niet stress vasthouden en op hol staan en maar blijven gaan tot er ergens een groene weide is die meer aandacht verdiend dan dat ene zakje 10 kilometer terug.

Wat als een paard makkelijker zijn stress kan laten gaan, dus wat stress opbouwen maar ook weer los laten, een schriktraining zou hier wel op zijn plaats zijn misschien wel een herhaling of 10 ook nog wel.

Er zijn verschillende stress paarden kruiden die het paard kunnen ondersteunen om opgebouwde stress makkelijker los te laten.

Bijvoorbeeld de kruiden janskruid die bijdraagt bij een te kort aan dopamine. Dopamine zorgt voor het regelen van onze gemoedstoestand. Melissekruid heeft een spier ontspannende werking. Valeriaanwortel draagt bij aan het geestelijke evenwicht en ondersteund die de aanmaak en werking reguleert van de juiste neurotransmitters.

Hoe komt het dat een zuurtegraad van de urine te hoog wordt bij stress?

Stress is echt een oorzaak waardoor het lichaam van het paard anders gaat reageren. Wij bekijken het lichaam van het paard als dat van ons zelf, want wat doet stress nu met een mens? Vele zullen uit ervaring spreken als het gaat om stress en wat die stress met hen heeft gedaan.

Bij een paard is dat niet veel anders, zeker niet als het paard herhaaldelijk onder stress staat.

Stress geeft een bepaalde stof af waardoor de zuurgraad in het lichaam van het paard veranderd, hoe langer het paard aan stress blootgesteld wordt, hoe hoger de zuurgraad wordt in de urine en daar ligt ook het probleem. Urine Kristalliseert bij een hoge zuurgraad.

Kristallisatie in de gewrichten bij een paard

Hoe hoger de zuurgraad in de urine hoe meer de urine gaat kristalliseren. Zouden die kristallen zich ook afzetten op de gewrichten? dan zal het paard geleidelijk wat stijver worden. Je kunt je dan afvragen of je te veel van het paard vraagt of dat het paard wat stijver is omdat je het paard nieuwe dingen aan leert. Toch is het belangrijk niet te lang af te wachten en actie te ondernemen.

Als de standaard middeltjes niet voldoende of helemaal niet werken moet je verder kijken, want ook wetenschappelijk zijn we er nog lang niet om te weten waar, waarom en wanneer er artrose, gewrichtsslijtage of gewrichtsontstekingen voorkomen.

Je kunt het paard al helpen door stress zoveel mogelijk niet te hoog op te laten lopen. Voer paarden kruiden die helpen om stress makkelijker los te laten en een ondersteuning biedt in de werking van de nieren.

Dit zou een goede aanvulling kunnen zijn om (eventuele) problemen te voorkomen of te verhelpen. Help je paard ook door naar zijn grenzen te luisteren/voelen een paard die continu over zijn grenzen gaat ontwikkeld ook vele ongemakken en lichamelijke kwaaltjes.

Belangrijk:

Loop niet te lang door met een stijf en stram paard, help het paard door het van binnen uit te kunnen herstellen.

Raadpleeg een dierenarts. Voorkomen is beter dan genezen.

Meer

Stress  Er zijn 5 producten

Toont 1 - 5 van de 5 items
Toont 1 - 5 van de 5 items